Premierul Natalia Gavrilița s-a întâlnit cu participanții la cea de-a X-a ediție a Programului DOR

  • 10 August 08:20
Premierul Natalia Gavrilița s-a întâlnit cu participanții la cea de-a X-a ediție a Programului DOR

Prim-ministrul Natalia Gavrilița s-a întâlnit astăzi cu participanții la cea de-a X-a ediție a Programului „Diasporă Origini Reveniri/DOR”, informeză Direcția comunicare și protocol a Executivului.

Copiii stabiliți în Franța, Iordania, Italia și Grecia, au menționat că revin în Republica Moldova în fiecare vară și participă la tabăra DOR pentru a fi mai aproape de cultura și tradițiile țării lor de baștină. De asemenea, aceștia reprezintă țara noastră la nivel internațional, participând la întâlnirile asociațiilor de tineret, concursuri și competiții sportive.

În context, premierul a apreciat aportul adus la promovarea imaginii țării noastre peste hotare, accentuând și importanța menținerii, în pofida distanței, a unei legături strânse cu Republica Moldova. „Avem libertatea de a pleca din țară și de a reveni înapoi acasă, dar cel mai important este să menținem relația cu Republica Moldova. Vă mulțumesc că păstrați tradițiile, învățați limba română, chiar dacă v-ați născut în altă țară, și reprezentați țara noastră peste hotare. Sunteți adevărați ambasadori ai Republicii Moldova în străinătate”, a spus Natalia Gavrilița.

Șefa Executivului a povestit despre experiența sa în diasporă, iar, fiind întrebată despre visul său din copilărie, a menționat că mereu și-a dorit să fie implicată în procesul de dezvoltare a Republicii Moldova. „Mereu am visat să pot contribui la schimbările din țara noastră, să pot reprezenta Republica Moldova cu demnitate și să iau decizii care vor îmbunătăți viața oamenilor. Vreau ca toți copiii noștri, oriunde  s-ar afla, să simtă o mândrie nemărginită când spun că sunt din Republica Moldova, să știe că vin dintr-o țară de oameni harnici și demni și să se mândrească cu țara lor atât de mult, încât să revină să trăiască în ea”, a declarat șefa Cabinetului de miniștri.

Prim-ministrul a discutat și cu părinții participanților la Programul DOR, care au apreciat efortul Executivului în procesul de transformare a țării. „Vă mulțumim pentru faptul că reușiți ca poporul nostru să trăiască mai bine, iar noi să venim cu drag acasă”, au menționat cetățenii din diasporă.

DOR este unicul Program guvernamental ce are menirea de a sensibiliza copiii și tinerii privind păstrarea identității culturale, naționale și respectiv, de a crea legături emoționale cu țara de origine – Republica Moldova. Ediția din acest an a programului se desfășoară în format online, în perioada 6-15 august.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
-0,04
Burniță de intensitate joasă
Umiditate:99 %
Vint:5,66 m/s
Thu
5
Fri
7
Sat
10
Sun
9
Mon
13
Arhivă Radio Chișinău