Premierul Natalia Gavrilița a avut întrevederi cu președinții Senatului și Camerei Deputaților de la București

  • 09 Decembrie 2021 16:12
Premierul Natalia Gavrilița a avut întrevederi cu președinții Senatului și Camerei Deputaților de la București

Vizita oficială a prim-ministrului Natalia Gavrilița la București a continuat la Palatul Parlamentului, unde a avut întrevederi cu Florin-Vasile Cîțu, președintele Senatului, și cu Marcel Ciolacu, președintele Camerei Deputaților.

Potrivit unui comunicat al Serviciului de presă al Executivului, în cadrul discuțiilor a fost reconfirmat angajamentul comun de a dezvolta în continuare relațiile bilaterale moldo-române, în domeniile cheie. Natalia Gavrilița a declarat că Republica Moldova mizează pe ajutorul României pentru a implementa agenda ambițioasă a Guvernului, precum și realizarea reformelor ce au ca scop transformarea țării noastre într-un stat european în care legea și statul de drept stau în capul mesei.
 
Premierul Natalia Gavrilița a mulțumit conducerii Parlamentului pentru expertiza livrată în procesul realizării reformelor-cheie, prevăzute în Acordul de Asociere între Republica Moldova și Uniunea Europeană.
 
„Dorim să învățăm din experiența instituțiilor românești în privința implementării de reforme necesare pentru integrarea europeană - și de aceea ne propunem intensificarea cooperării sectoriale, a schimburilor de bune practici și know-how”, a menționat Natalia Gavrilița. În acest sens, părțile au reiterat necesitatea relansării dialogului bilateral pe linia parlamentară.
Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
27,24
Cer senin
Umiditate:32 %
Vint:7,2 m/s
Wed
18
Thu
19
Fri
21
Sat
19
Sun
19
Arhivă Radio Chișinău