Premierul R.Moldova și ministrul Românilor de Pretutindeni au participat la deschiderea Festivalului „Mărțișor” la Strășeni

  • 01 Martie 2019 19:35
Premierul R.Moldova și ministrul Românilor de Pretutindeni au participat la deschiderea Festivalului „Mărțișor” la Strășeni

Prim-ministrul Pavel Filip și ministrul Românilor de Pretutindeni, Natalia Elena Intotero, au participat astăzi la deschiderea Festivalului „Mărțișor” la Strășeni, informează MOLDPRES.

Premierul i-a felicitat pe toți cu ocazia sărbătorii primăverii, menționând că Mărțișorul este un simbol al reînnoirii și al speranței. „Mărțișorul este o tradiție importantă pentru spațiul românesc, în primul rând, pentru că atunci când ne punem mărțișorul în piept, îl punem pentru că suntem români. Am spus-o nu o singură dată, că trebuie să fim strâns legați unul de altul și să avem o unire prin fapte. Nu m-am îndoit nici o clipă că, pentru Strășeni sunt foarte importante tradițiile, rădăcinile, identitatea noastră”, a spus prim-ministrul.

La rândul său, Natalia Elena Intotero a accentuat importanța dezvoltării în continuare a proiectelor de înfrățire și a asigurat guvernul de la Chișinău de toată susținerea. „Ne-am bucurat de fiecare dată când am participat la semnarea acordurilor de colaborare între județele din România și raioanele din Republica Moldova. Vă asigurăm de toată susținerea și implicarea noastră pe viitor. Să aveți parte de o primăvară cu realizări. Să fie un guvern așa cum vi-l doriți. Doamne ajută pentru binele Republicii Moldova”, a menționat ministrul Românilor de Pretutindeni.

În cadrul evenimentului, au fost semnate două acorduri de colaborare bilaterală: între Consiliul raional Strășeni și Județul Hunedoara din România și între Consiliul raional Strășeni și o Asociație de Voluntariat din Italia.

Sursa: Moldpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Lumina cuvântului * Muzică
Meteo Chișinău
27
Cer senin
Umiditate:54 %
Vint:5,1 m/s
Mon
16
Tue
17
Wed
20
Thu
22
Fri
20

Curs oficial BNM 12 Iulie 2020

MDL RATĂ TREND
EUR 19.4633 -0.0000
USD 17.1929 -0.0000
RON 4.0207 -0.0000
UAH 0.6382 -0.0000
RUB 0.2429 -0.0000
Arhivă Radio Chișinău