Premierul, ministrul Apărării, vicepremierul pentru Reintegrare și șeful SIS, îndemnați să discute, într-o ședință, despre "tensiunile militare din apropierea granițelor R.Moldova din cauza situației din Ucraina"

  • 15 Aprilie 2021 12:24
Premierul, ministrul Apărării, vicepremierul pentru Reintegrare și șeful SIS, îndemnați să discute, într-o ședință, despre

Liderul PDM Pavel Filip și-a exprimat îngrijorarea cu privire la "tensiunile militare din apropierea granițelor Moldovei din cauza situației din Ucraina". El a sugerat ca biroul permanent al Parlamentului să discute cu ușile închise despre această problemă cu șefului guvernului, ministrului apărării, vicepremierului pentru reintegrare și directorului SIS".

Potrivit INFOTAG, el a scris pe rețelele de socializare că "un contingent militar de 80 000 de persoane este concentrat lângă granița ucraineană, două nave de război americane cu lansatoare de rachete urmează să intre în Marea Neagră, Statele Unite au transferat în România sisteme de rachete, ca parte a unui exercițiu. Belarus a ordonat concentrarea contingentului militar la granița cu Ucraina și Polonia".

Potrivit lui Filip, "o mobilizare a trupelor rusești este observată și în Transnistria în apropierea aeroportului militar din Tiraspol".

"Din 9 aprilie a existat o mobilizare activă și rapidă a militarilor. Pe 12 aprilie, la OGRV, a avut loc verificarea armelor, a echipamentului militar și a personalului. De la Tiraspol până la granița cu Ucraina sunt doar 13 km", a menționat el.

Filip este îngrijorat de faptul că, în astfel de condiții, cineva ar putea "profita de situație pentru a crea haos și mai mare în Republică".

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
12,18
Cer acoperit de nori
Umiditate:93 %
Vint:3,09 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău