Premierul Marcel Ciolacu anunță o ședință comună a guvernelor României și Ucrainei: `Mi-aș dori un format mai larg, și cu Polonia și Republica Moldova”

  • 30 Mai 07:59
Premierul Marcel Ciolacu anunță o ședință comună a guvernelor României și Ucrainei: `Mi-aș dori un format mai larg, și cu Polonia și Republica Moldova”

Premierul Marcel Ciolacu a declarat miercuri, la Euronews România, că în perioada următoare va avea loc o ședință comună a guvernelor României și Ucrainei, reuniune care cel mai probabil se va desfășura la București.

„Mai mult ca sigur, în perioada următoare o să avem o ședință iarăși, Guvernul ucrainean cu Guvernul României. Așa a și rămas când am avut ultima ședință de la Kiev, vom stabili dacă va fi la București. Diplomatic, ar trebui să fie la București”, a declarat Marcel Ciolacu, miercuri, la Euronews România, scrie Digi24.

Premierul a afirmat că și-ar dori ca formatul acestei reuniuni guvernamentale să fie mai larg, cu reprezentanți și din Polonia și Republica Moldova. „Eu mi-aș dori ca formatul să fie mai larg. Să fim totuși România și Polonia, și Ucraina și posibil și Republica Moldova. În acest moment lucrăm la ... Pentru că vorbim de o strategie regională și vorbim de statele care au ajutat cel mai mult Ucraina și când a existat migrația, acestea sunt traseele”, a declarat Ciolacu.

În context, el a punctat că sustenabilitatea economică a Ucrainei se datorează în mare măsură și implicării statului român și a deciziilor României, în primul rând cea legată de tranzitarea grânelor.

„Cu adevărat am luat măsuri în compensare pentru fermierii din România. Întotdeauna este loc și de mai bine, dar găsind acest sistem de licențiere pe care l-am convenit eu împreună cu primul-ministru al Ucrainei, Denis Șmîhal, pe urmă a fost aprobat și de către Comisie și acum vedem că toate statele europene au luat această formulă. Încă este un stat aflat la nevoie și agresat de către alt stat, fără niciun temei real”, a declarat Ciolacu.

Precedenta reuniune comună a guvernelor României și Ucrainei a avut loc, la Kiev, în toamna anului trecut, pe 18 octombrie.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
22,74
Cer senin
Umiditate:77 %
Vint:5,14 m/s
Thu
23
Fri
22
Sat
25
Sun
28
Mon
29
Arhivă Radio Chișinău