Premierul Marcel Ciolacu: „Suntem români, dar și cetățeni europeni în același timp, ceea ce ne conferă drepturi și libertăți firești în orice societate modernă democratică”

  • 09 Mai 14:05
Premierul Marcel Ciolacu: „Suntem români, dar și cetățeni europeni în același timp, ceea ce ne conferă drepturi și libertăți firești în orice societate modernă democratică”

De Ziua Europei, premierul României Marcel Ciolacu, a subliniat importanța participării tinerei generații la alegerile europene din acest an, fiind cea care va duce mai departe aspirațiile generației contemporane nașterii proiectului european.

„Tinerii care vor vota pentru prima dată la europarlamentarele din 9 iunie, împreună cu părinții și bunicii lor, vor consolida statutul României de stat puternic atașat valorilor europene. Aspirațiile generației contemporane nașterii proiectului european au fost împlinite de cei care au luptat pentru libertatea României în decembrie 1989 și vor fi duse mai departe de tinerii născuți în perioada în care țara noastră se bucura deja de statutul de stat european și membru al NATO, cea mai sigură alianță din istorie”, a transmis premierul în mesajul său de Ziua Europei, scrie Calea Europeană.

Șeful Guvernului a reamintit că prin apartenența țării noastre la UE, România a beneficiat de peste 64 miliarde de euro din fonduri europene: „Suntem români, dar și cetățeni europeni în același timp, ceea ce ne conferă drepturi și libertăți firești în orice societate modernă democratică. Statutul de membru al Uniunii Europene ne oferă și perspective concrete de dezvoltare durabilă și coeziune în plan economic și social. Privind retrospectiv, în anii care au trecut de la aderarea noastră, România a beneficiat de peste 64 de miliarde de euro din fonduri europene, bani pe care țara noastră i-a primit în plus față de suma totală cu care a contribuit la bugetul UE.”

„Marcăm în aceste zile și încheierea celui mai amplu și devastator conflict din istoria omenirii, al Doilea Război Mondial, în 1945. Amenințările de securitate continuă să existe, în forme din ce în ce mai complexe. Suntem datori să le gestionăm cu responsabilitate și înțelepciune pentru generațiile actuale și viitoare, care își doresc să trăiască în pace, democrație și prosperitate”, a conchis acesta. 

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
24,24
Cer senin
Umiditate:33 %
Vint:5,14 m/s
Tue
18
Wed
18
Thu
19
Fri
20
Sat
19
Arhivă Radio Chișinău