Premierul Maia Sandu îi îndeamnă pe magistrați onești să nu participe la ședința Adunării Generale a Judecătorilor. Care sunt motivele?

  • 25 Octombrie 2019 08:46
Premierul Maia Sandu îi îndeamnă pe magistrați onești să nu participe la ședința Adunării Generale a Judecătorilor. Care sunt motivele?

Premierul Maia Sandu face un apel către magistrați, în legătură cu organizarea, astăzi, a Adunării Generale a Judecătorilor, în care îi îndeamnă pe judecătorii onești să nu participe la ședință. Premierul îi atenționează să nu se lase manipulați de grupuri de interese și afirmă că ”intenția reală a celor care stau în spatele acestui eveniment este blocarea reformelor inițiate de Guvern și protejarea judecătorilor care de-a lungul timpului au călcat în picioare legea și drepturile fundamentale ale omului”. Maia Sandu mai atrage atenția că Adunarea Judecătorilor este organizată contrar prevederilor legale.

La Adunarea Generală ar urma să fie aleși alți membri ai CSM, în locul celor revocați la ședința precedentă, din 27 septembrie, care, însă, nu recunosc deciziile prin care au fost înlăturați din funcții. 

Amintim că ieri, Consiliul Superior al Magistraturii a aprobat demisia președintelui Curții Supreme de Justiție, Ion Druță, și inițierea unei noi cauze penale pe numele său. Fostul președinte al CSJ este suspectat de amestec în înfăptuirea justiției, întrucât le-ar fi indicat altor judecători ce decizii să ia. Sesizarea a venit din partea Procurorului General Interimar, Dumitru Robu, care a solicitat acordul CSM pentru pornirea urmăririi penale, reținerea, aducerea silită, percheziționarea, arestarea și tragerea la răspundere penală a acestuia. Aseară, Ion Druță a și fost audiat la Procuratura Anticorupție, dar mai multe detalii nu se cunosc deocamdată despre rezultatele audierii. Ion Druță este cercetat și într-un alt dosar penal, pentru îmbogățire ilicită.

 

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ştiri * Bună dimineața, România!
Meteo Chişinău
0,25 °C
cer acoperit de nori
Umiditate:81 %
Vint:2,1 m/s
Sun
7 °C
Mon
8 °C
Tue
11 °C
Wed
14 °C
Thu
8 °C

Curs oficial BNM 29 Februarie 2020

MDL RATĂ TREND
EUR 19.4479 -0.0000
USD 17.7711 -0.0000
RON 4.0440 -0.0000
UAH 0.7243 -0.0000
RUB 0.2704 -0.0000
Arhivă Radio Chișinău