Premierul macedonean sprijină legea prin care albaneza devine a doua limbă oficială în Macedonia

  • 16 Martie 2018 12:00
Premierul macedonean sprijină legea prin care albaneza devine a doua limbă oficială în Macedonia

În prima declarație după adoptarea legii prin care limba albaneză devine a doua limbă oficială în Macedonia și după ce președintele Macedoniei, Djeordje Ivanov, a anunțat că nu va promulga legea, premierul macedonean, Zoran Zaev, a subliniat că Macedonia este țara tuturor cetățenilor ei, iar această lege își aduce contribuția la edificarea conceptului o „societate pentru toți".

„Este o valoare a noastră și o valoare europeană care a primit sprijinul majorității cetățenilor la recentele alegeri locale și parlamentare" - a declarat Zaev, citat de presa de limbă macedoneană și albaneză din Macedonia.

„Suntem deciși să construim o Macedonie a tuturor cetățenilor - albanezi, macedoneni, turci, sârbi, bosniaci, romi sau alte etnii" - a declarat Zaev, adăugând că legea este în conformitate cu Constituția Macedoniei.

„Această lege garantează în totalitate utilizarea limbii macedonene. A venit momentul să punem punct divizărilor politice și conflictelor care sunt în contradicție cu valorile europene" - a declarat Zaev, adăugând că va continua implementarea reformelor necesare dezvoltării economice și pentru un mai ridicat standard de viață al cetățenilor.

"Este momentul reformelor economice, este timpul pentru dezvoltarea Macedoniei în interesul cetățenilor" - a declarat Zaev.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
8,85
Cer senin
Umiditate:93 %
Vint:3,09 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău