Premierul macedonean: Apartenența la NATO este favorabilă pentru întreaga regiune

  • 10 August 2018 10:01
Premierul macedonean: Apartenența la NATO este favorabilă pentru întreaga regiune

Statutul de membru NATO oferă un viitor de succes Macedoniei și va avea un impact favorabil asupra securității și prosperității întregii regiuni. Acest mesaj a fost transmis la Skopje de comandantul suprem al NATO în Europa, generalul Curtis Scaparrotti și de premierul macedonean Zoran Zaev.

Scaparrotti, care este într-o vizită în Macedonia, i-a felicitat pe liderii acestei țări pentru "progresele semnificative" pe care Macedonia le-a făcut în domeniul reformelor militare și a oferit "sprijin practic" pentru armata macedoneană în procesul de aderare la Alianță, relatează agenția americană AP.

Zaev și-a exprimat aprecierea față de decizia NATO de a invita Macedonia să înceapă negocierile de aderare, afirmând că aceasta dovedește "angajamentul puternic al Alianței pentru politica ușilor deschise", adaugă agenția macedoneană de știri MIA.

După cum se menționează în comunicatul Guvernului macedonean, Zaev și Scaparrotti, care este și comandantul forțelor americane în Europa, au salutat semnarea acordului dintre Macedonia și Grecia "prin care se stabilește un exemplu pentru soluționarea litigiilor bilaterale și de îmbunătățire a relațiilor de vecinătate în toate țările din regiunea Europei de Sud Est". 

Sursa: Rador

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Jurnal militar
Meteo Chișinău
8,24
Cer senin
Umiditate:76 %
Vint:1,54 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
9
Wed
15
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău