Premierul Japoniei pledează pentru prezența fanilor în tribune la Jocurile Olimpice de la Tokyo

  • 29 Mai 2021 15:30
Premierul Japoniei pledează pentru prezența fanilor în tribune la Jocurile Olimpice de la Tokyo

Premierul Japoniei, Yoshihide Suga, a pledat pentru prezența fanilor în arenele Jocurilor Olimpice 2020 de la Tokyo, având ca inspirație protocoalele sanitare impuse la meciurile din campionatele de baseball și fotbal, relatează L'Equipe, potrivit Agerpres.

În timp ce starea de urgență a fost prelungită în cele mai populate prefecturi ale Japoniei, inclusiv Tokyo, până la 20 iunie, premierul Suga susține prezența suporterilor autohtoni în tribune la întrecerile olimpice (23 iulie - 8 august): ''Chiar în starea de urgență, meciurile de baseball și de fotbal au loc cu public, cu măsuri pentru evitarea răspândirii virusului. Cred că am putea gestiona situația de la Jocuri utilizând aceste exemple''.

Chiar dacă spectatorii străini nu pot participa la Jocuri, prezența publicului autohton ar împiedica disputarea competițiilor olimpice cu porțile închise.

Yoshihide Suga a subliniat că protejarea vieții și a sănătății japonezilor rămâne prioritatea guvernului nipon.

''Numărul vizitatorilor așteptați în Japonia a fost redus la 59.000 pentru Jocurile Olimpice și la 19.000 pentru Jocurile Paralimpice. Dar vom cere o nouă reducere'', a precizat premierul Japoniei pentru ziarul Yomiuri Shimbun.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Agenda globală
Meteo Chișinău
13,29
Cer senin
Umiditate:53 %
Vint:2,57 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău