Premierul italian Giuseppe Conte și-a anunțat demisia

  • 26 Ianuarie 2021 08:26
Premierul italian Giuseppe Conte și-a anunțat demisia

În căutarea unei noi majorități, premierul italian Giuseppe Conte a anunțat că va demisiona marți, transmite Agerpres, preluat de Digi24.ro

Cabinetul Conte a fost aruncat în criză în cursul acestei luni după ce unul din partenerii din coaliție, partidul Viva Italia condus de fostul premier Matteo Renzi, s-a retras de la guvernare într-o dispută legată de gestionarea crizei provocate de coronavirus.

Deși Giuseppe Conte a supraviețuit ulterior unui vot de încredere în Parlament, săptămâna trecută, el nu a reușit să-și asigure o majoritate absolută în Senat, ceea ce înseamnă că va avea dificultăți în a pune în aplicare orice agendă politică dacă nu va putea atrage noi susținători.

Tensiunile dintre formațiunile guvernamentale mocneau de câteva săptămâni, pe fondul neînțelegerilor privind modul de alocare a celor circa 210 miliarde de euro din fondul de reconstrucție post-pandemie al UE.

La jumătatea lunii ianuarie, un sondaj Ipsos arăta că aproape jumătate din cetățenii italieni nu înțeleg motivele acestei crize politice.

Sursa:Digi24.ro

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri* Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
8,29
Cer senin
Umiditate:95 %
Vint:1,54 m/s
Sun
8
Mon
9
Tue
9
Wed
16
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău