Premierul italian Giuseppe Conte afirmă că nava umanitară Lifeline va putea acosta în Malta

  • 26 Iunie 2018 16:16
Premierul italian Giuseppe Conte afirmă că nava umanitară Lifeline va putea acosta în Malta

Nava umanitară Lifeline blocată în Marea Mediterană va putea acosta în Malta, iar Italia va găzdui o parte din cei 233 de migranți aflați la bord, a declarat marți șeful guvernului italian Giuseppe Conte, relatează AFP.

'Tocmai am discutat la telefon cu premierul (maltez) Muscat: nava Lifeline va acosta în Malta', a declarat Giuseppe Conte, citat într-un comunicat oficial, adăugând că 'Italia va primi o parte dintre migranți'.

Șeful guvernului italian nu a precizat însă când va fi autorizată nava să acosteze în Malta.

În acord cu linia dură reprezentată de ministrul său de interne și liderul Ligii (extremă dreapta), Matteo Salvini, premierul italian a precizat că Lifeline 'va face obiectul unei investigații care să determine dacă echipajul său respectă regulile Dreptului internațional'.

Lifeline este o navă sub pavilion olandez închiriată de o organizație neguvernamentală cu același nume.

'În conformitate cu principiul-cheie al propunerii noastre privind imigrația potrivit căruia cine debarcă pe țărmurile italiene, spaniole, grecești sau malteze debarcă în Europa, Italia își va asuma responsabilitatea și va primi o parte dintre migranții aflați la bordul Lifeline', a mai spus șeful guvernului italian.

Giuseppe Conte nu a precizat numărul migranților care vor fi primiți în Italia, exprimându-și pur și simplu dorința ca 'alte țări europene să facă același lucru'.

Sursa: Agerpres

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Piese pe alese
Meteo Chișinău
15,24
Cer fragmentat
Umiditate:58 %
Vint:6,69 m/s
Sun
14
Mon
16
Tue
17
Wed
18
Thu
19
Arhivă Radio Chișinău