Premierul italian a făcut apel la dezescaladare în criza ucraineană, într-o discuție la telefon cu Putin

  • 01 Februarie 2022 16:17
Premierul italian a făcut apel la dezescaladare în criza ucraineană, într-o discuție la telefon cu Putin

Premierul italian Mario Draghi a făcut apel marți la "dezescaladare" în criza ucraineană, în cadrul unei discuții telefonice cu președintele rus Vladimir Putin, se arată într-un comunicat de presă al guvernului de la Roma, citat de AFP.

Draghi "a subliniat importanța angajării în favoarea unei dezescaladări a tensiunilor, date fiind consecințele grave pe care le-ar determina o înrăutățire a crizei", se menționează în comunicat, potrivit Agerpres

Conform părții italiene, cei doi lideri "au căzut de acord asupra unui angajament comun față de o soluție durabilă la criză și asupra necesității de a reconstrui un climat de încredere".

SUA acuză Rusia că pregătește o invazie în Ucraina, o țară deja afectată de un război civil în Est între forțele guvernamentale și separatiști proruși susținuți de Moscova.

Rusia neagă orice intenție de război, dar condiționează orice dezescaladare de garanții pentru securitatea sa, în special asigurarea că Ucraina nu va deveni niciodată membră a NATO și că Alianța își va retrage forțele pe pozițiile sale din 1997.

Washingtonul a respins aceste cereri într-o scrisoare săptămâna trecută, dar lasă ușa deschisă pentru discuții pe alte subiecte, cum ar fi desfășurarea de rachete sau limitarea reciprocă a exercițiilor militare.

În încercarea de a găsi o rezolvare la criză, șefii diplomațiilor rusă și americană urmează să discute din noi marți, Occidentul amenințând cu sancțiuni economice în speranța de a determina Moscova să cedeze.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal Chișinău
Meteo Chișinău
10,52
Cer senin
Umiditate:90 %
Vint:0 m/s
Sat
15
Sun
13
Mon
12
Tue
13
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău