Premierul Israelului urează succes protestatarilor iranieni și neagă acuzațiile președintelui Hassan Rouhani

  • 02 Ianuarie 2018 07:26
Premierul Israelului urează succes protestatarilor iranieni și neagă acuzațiile președintelui Hassan Rouhani

Premierul Israelului, Benjamin Netanyahu, a elogiat luni demonstrațiile antiguvernamentale din Iran, repingând ca fiind „amuzante” acuzațiile Teheranului potrivit cărora Israelul s-ar afla în spatele demonstrațiilor.

Cele cinci zile de proteste din Iran au reprezentat cea mai dură provocare la adresa conducerii religioase iraniene de la protestele din 2009 până acum, notează Rador.

Potrivit informațiilor, 10 persoane și-au pierdut viața în timpul unor confruntări violente cu forțele de securitate.

„Doresc ca poporul iranian să aibă succes în nobila sa misiune către libertate„, a scris premierul Netanyahu pe pagina sa de Facebook. „Iranienii bravi au ieșit pe străzi. Ei vor libertate. Ei vor justiție. Ei vor libertățile fundamentale care le-au fost refuzate decenii întregi. Nemilosul regim iranian a risipit zeci de miliarde de dolari pentru a disemina ura”, a mai spus Benjamin Netanyahu, alăturându-se prin comentariile sale celor făcute de președintele Statelor Unite, Donald Trump.

Președintele iranian, Hassan Rouhani, a fost citat de presa oficială iraniană cu o declarație în care, aparent, acuză inamicii Iranului, SUA și Israel, că ar fi provocat turbulențele din Iran.

„Succesul nostru pe arena politică împotriva SUA și a regimului sionist este de nesuportat (pentru inamicii Iranului). Succesul Iranului în regiune este de nesuportat pentru ei. Nu vă gândiți că vor căuta să se răzbune? Nu vă gândiți că ei îi vor provoca pe unii?”, citează presa iraniană declarațiile lui Hassan Rouhani, făcute în cadrul unei întâlniri cu legislatorii iranieni.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Confluențe Românești cu Radio România Internațional
Meteo Chișinău
13,29
Cer senin
Umiditate:31 %
Vint:2,57 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
10
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău