Premierul israelian Benjamin Netanyahu se va întâlni săptămâna viitoare, la Moscova, cu Vladimir Putin

  • 06 Mai 2018 18:58
Premierul israelian Benjamin Netanyahu se va întâlni săptămâna viitoare, la Moscova, cu Vladimir Putin

Președintele Rusiei, Vladimir Putin se va întâlni cu prim-ministrul israelian, Benjamin Netanyahu, la Moscova, pe data de 9 mai, pentru a discuta despre problemele regionale, anunță Haaretz.

Putin l-a invitat pe Netanyahu la parada anuală de Ziua Victoriei, care celebrează înfrângerea Germaniei în cel de-al Doilea Război Mondial. Cei doi lideri se vor întâlni după marș la Kremlin. Netanyahu va călători la Moscova direct de la un summit trilateral cu Cipru și Grecia.

Netanyahu și Putin au discutat luni într-o convorbire telefonică despre Siria și au convenit să se întâlnească cât de curând posibil. În aceeași zi, Netanyahu a prezentat documente și fișiere despre care a precizat că dovededesc că Iranul, un aliat al Rusiei, a mințit privind programul său nuclear înainte să semneze acordul cu puterile occidentale.

Membrii serviciilor secrete din Marea Britanie, Franța și Germania au ajuns în Israel în ultimele zile pentru a examina materialele prezentate de Netanyahu.

Întâlnirea de săptămâna viitoare va vea loc cu câteva zile înainte ca președintele american Donald Trump să anunțe dacă se va retrage din acordul nuclear cu Iranul. El a declarat că SUA se vor retrage dacă nu vor exista schimbări, cum ar fi restricții pentru programul de rachete balistice al Iranului.

Premierul israelian și liderul de la Kremlin s-au întâlnit ultima data în luna ianuarie, tot la Moscova, potrivit Adevărul.ro

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
5,52
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:0,51 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău