Premierul israelian Benjamin Netanyahu: „Fiecare membru Hamas este un om mort”

  • 12 Octombrie 2023 15:02
Premierul israelian Benjamin Netanyahu: „Fiecare membru Hamas este un om mort”

Premierul israelian Benjamin Netanyahu a declarat miercuri seara că „fiecare membru Hamas este „un om mort”. Declarația a fost făcută după prima întrunire a guvernului de urgență creat de Netanyahu împreună cu liderul opoziției israeliene, Benny Gantz, informează BBC.

La rândul său, Benny Gantz a spus că acum e „vremea războiului”. Benjamin Netanyahu a ajuns la un acord cu Benny Gantz pentru a forma un guvern de urgență, scrie Digi24.

Un cabinet de război va fi stabilit, de asemenea, și care îi va include pe Netanyahu, Gantz și pe ministrul apărării, Yoav Gallant. Conform acordului dintre cei doi lideri, „nicio lege sau decizie a guvernului care implică alte lucruri decât purtarea răboiului nu va fi promovată”, iar toate numiriile la vârful guvernului vor fi prelungite automat pe perioada cât va dura conflictul.

Netanyahu îi invitase prima oară chiar sâmbătă pe liderii opoziției, fostul premier Yair Lapid și pe Benny Gantz, să discute despre formarea unei alianțe temporare.

În comunicatul transmis de Netanyahu și Gantz, șeful Partidului Unității Naționale, se transmite că „cei doi lideri s-au pus de acord să stabilească un guvern de urgență și un cabinet pentru gestionarea războiului”.

Peste 1.200 de israelieni au fost uciși în urma atacurilor teroriste declanșate de Hamas sâmbăta trecută.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
22,24
Cer senin
Umiditate:35 %
Vint:7,2 m/s
Wed
15
Thu
17
Fri
18
Sat
17
Sun
16
Arhivă Radio Chișinău