Premierul Ion Chicu, aflat în a patra zi a mandatului său, a avut întrevederi cu mai mulți oficiali străini

  • 18 Noiembrie 2019 17:16
Premierul Ion Chicu, aflat în a patra zi a mandatului său, a avut întrevederi cu mai mulți oficiali străini

Premierul Ion Chicu, aflat în a patra zi a mandatului său, a avut întrevederi cu mai mulți oficiali străini, potrivit comunicatelor de presă ale Executivului.

El a confirmat deschiderea Guvernului pentru a îmbunătăți parteneriatul strategic cu Federația Rusă, în cadrul unei discuții avute cu ambasadorul rus la Chișinău, Oleg Vasnețov. Cei doi au vorbit despre identificarea soluțiilor privind exportul produselor agricole moldovenești spre Rusia și despre eliberarea autorizațiilor pentru transportatori.

Ion Chicu s-a întâlnit astăzi și cu ambasadorul SUA, Dereck J. Hogan, căruia i-a dat asigurări în legătură cu angajamentul guvernului pentru aprofundarea relației bilaterale și pentru intensificarea cooperării comercial-economice cu statul american. Totodată, el și-a afirmat angajamentul de a îndeplini planul de acțiuni prevăzut de Acordul de Asociere cu Uniunea Europeană.

Premierul a avut discuții și cu directorul asociat în cadrul Băncii Europene pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD),  Octavian Costas și cu șefa oficiului Băncii Mondiale, Anna Akhalkatsi, cărora le-a promis reforme care să asigure bunăstarea cetățenilor și le-a mulțumit pentru sprijinul financiar acordat Republicii Moldova.

 

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
6,07
Cer senin
Umiditate:91 %
Vint:3,6 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
11
Wed
15
Arhivă Radio Chișinău