Premierul Ion Chicu a criticat protestul fermierilor din fața Parlamentului. El a etichetat acțiunea de protest ca ”debandadă”

  • 16 Decembrie 2020 15:50
Premierul Ion Chicu a criticat protestul fermierilor din fața Parlamentului. El a etichetat acțiunea de protest ca ”debandadă”

Premierul Ion Chicu a criticat protestul fermierilor din fața Parlamentului. În debutul ședinței de guvern, el a etichetat acțiunea de protest ca ”debandadă”.

Totodată șeful executivului s-a arătat nedumerit de solicitările agricultorilor menționând că anul acesta s-a alocat o sumă record pentru agricultură.

Anul acesta a fost recordul alocărilor din buget de stat pentru agricultori, un miliard 280 de milioane de lei. Niciodată în istoria Republicii Moldova, în ani cu mult mai buni ca acesta, nu au fost alocați atâția bani, a menționat prim-ministrul

Ministrul de Interne, Pavel Voicu, a informat că în urma acțiunilor de protest patru polițiști au avut nevoie de îngrijiri medicale. Aceștia se află în afara oricărui pericol, iar pe acțiunile întreprinse de protestatari au fost pornite două procese penale, a comunicat ministrul.

Urmează să acumulăm probele necesare pentru a primi decizia pe marginea acestor acțiuni ilegale, a spus Pavel Voicu. 

Amintim că agricultorii au solicitat demisia Guvernului pentru că nu a gestionat bine situația din agricultură.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
9,4
Cer senin
Umiditate:80 %
Vint:2,57 m/s
Sat
16
Sun
17
Mon
19
Tue
16
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău