Premierul interimar și președinta Parlamentului au transmis mesaje cu ocazia marcării a 86 de ani de la nașterea marelui poet național, Grigore Vieru

  • 14 Februarie 2021 13:00
Premierul interimar și președinta Parlamentului au transmis mesaje cu ocazia marcării a 86 de ani de la nașterea marelui poet național, Grigore Vieru

Premierul interimar Aureliu Ciocoi și președinta Parlamentului Zinaida Greceanîi au transmis mesaje cu ocazia marcării a 86 de ani de la nașterea marelui poet național, Grigore Vieru.

”Versurile, întreaga sa creație au un mare rol în educația morală. A fost și va rămâne unul din cei mai buni învățători de dragoste pentru plaiul natal”, scrie șefa Legislativului pe pagina sa de Facebook.

”Opera lui Grigore Vieru continuă să cultive în sufletul nostru frumusețea graiului matern și valori care servesc și astăzi ca surse de inspirație pentru generațiile tinere”, se afirmă în mesajul publicat pe site-ul Guvernului.
Spre deosebire de unii reprezentanți socialiști din axul guvernării, pentru care limba de stat este ”moldoveneasca”, Aureliu Ciocoi face referire la limba română în mesajul său: ”Datoria noastră morală este de a avea grijă ca bogăția intelectuală pe care am moștenit-o de la Grigore Vieru să se găsească atât în biblioteci cât și în casele noastre. Să citim copiilor noștri din opera lui Grigore Vieru, să le cultivăm valori nemuritoare ale neamului, precum dragostea de mamă, de casa părintească, de patrie și de limba română”.


Cu mesaje de omagiere a operei marelui poet au venit și lideri ai unor formațiuni politice parlamentare și extraparlamentare.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de Izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
18,24
Cer senin
Umiditate:39 %
Vint:6,17 m/s
Sun
14
Mon
17
Tue
19
Wed
14
Thu
11
Arhivă Radio Chișinău