Premierul interimar Aureliu Ciocoi s-a întâlnit cu ambasadorul britanic Steven Fisher

  • 25 Martie 2021 18:19
Premierul interimar Aureliu Ciocoi s-a întâlnit cu ambasadorul britanic Steven Fisher

Șeful diplomației moldovene, Aureliu Ciocoi, l-a primit astăzi pe Steven Fisher, ambasadorul Regatului Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord la Chișinău. Oficialii au vorbit despre acțiunile care urmează a fi întreprinse de Republica Moldova și Regatul Unit în urma semnării în decembrie 2020 a Acordului de Parteneriat Strategic, Comerț și Cooperare, relatează Serviciul de presă al MAEIE.

Acordul bilateral moldo-britanic reproduce efectele actualelor prevederi ale Acordului de Asociere UE-Moldova și ale Acordului de liber schimb aprofundat și cuprinzător (DCFTA).

Aureliu Ciocoi a punctat importanța platformei Dialogului Politic și Strategic între ministerele afacerilor externe din cele două țări, prima rundă a căruia va avea loc în viitorul apropiat.

Părțile au pledat pentru consolidarea dialogului bilateral la nivel înalt și au abordat, de asemenea, o serie de subiecte prioritare de pe agenda moldo-britanică comună: situația regională, reglementarea conflictului transnistrean, cooperarea pe dimensiunea europeană și în cadrul organizațiilor multilaterale.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:28 %
Vint:8,75 m/s
Sat
16
Sun
16
Mon
20
Tue
18
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău