Premierul interimar Aureliu Ciocoi a anunțat când Guvernul se va întruni în ședință

  • 15 Ianuarie 2021 13:42
Premierul interimar Aureliu Ciocoi a anunțat când Guvernul se va întruni în ședință

Premierul interimar Aureliu Ciocoi a anunțat astăzi că Guvernul se va întruni în ședință doar după ce Curtea Constituțională se va pronunța în privința atribuțiilor Guvernului demisionar în urma examinării sesizării depuse de Maia Sandu.

El a declarat că există cvorumul necesar, dar s-a decis amânarea ședințelor Guvernului în așteptarea deciziei Curții pentru a ști exact care este mandatul unui Guvern interimar”.

Aureliu Ciocoi speră că va asigura interimatul pe o perioadă scurtă și a declarat astăzi pentru presă că Republica Moldova are nevoie de un Guvern cu atribuții depline, după cum transmite TVR Moldova.

Amintim că Maia Sandu a depus luni o sesizare la Curtea Constituțională care vizează câteva articole de lege care în opinia Președinției ar limita șeful statului și Guvernul demisionar în exercitarea atribuțiilor.

Această acțiune vine în contextul în care Guvernul și-a anunțat demisia, la sfârșitul lunii decembrie, iar învestirea unui nou cabinet pare improbabilă în condițiile în care majoritatea grupurilor parlamentare se pronunță, în declarații, pentru alegeri anticipate.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograf cu Victor Buruiană
Meteo Chișinău
13,29
Cer senin
Umiditate:34 %
Vint:0 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
10
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău