Premierul Imran Khan: Pakistanul susține ofensiva Turciei în nordul Siriei

  • 12 Octombrie 2019 18:12
 Premierul Imran Khan: Pakistanul susține ofensiva Turciei în nordul Siriei

Pakistanul a devenit vineri una dintre rarele țări care și-au exprimat sprijinul față de Turcia pentru ofensiva acestei țări împotriva forțelor kurde din Siria, în contextul în care președintele turc Recep Tayyip Erdogan este așteptat la Islamabad luna aceasta, informează sâmbătă AFP, preluat de Agerpres.

Premierul pakistanez Imran Khan l-a sunat vineri pe Erdogan pentru a-i transmite că "Pakistanul înțelege pe deplin îngrijorările Turciei privind terorismul" și l-a asigurat de "sprijinul total și de solidaritatea sa", potrivit administrației prezidențiale pakistaneze.

"Ne rugăm pentru ca eforturile Turciei de a promova securitatea, stabilitatea regională și o soluționare pașnică a situației din Siria să fie încununate de succes", i-a spus Khan lui Erdogan.

Forțele turce au lansat miercuri o ofensivă în nordul Siriei, împotriva sectoarelor controlate de un miliție kurdă siriană, aliată importantă a SUA în lupta împotriva grupării teroriste Stat Islamic.

Aceasta este cea de-a treia operațiune turcă de acest fel de la începutul războiului din Siria și a fost amplu condamnată de comunitatea internațională, amintește France Presse. 

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică * Știri * Muzică
Meteo Chișinău
15,24
Cer senin
Umiditate:94 %
Vint:1,54 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
15
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău