Premierul Greciei nu exclude varianta organizării de alegeri anticipate în luna iunie

  • 24 Mai 2019 16:15
Premierul Greciei nu exclude varianta organizării de alegeri anticipate în luna iunie

Premierul Greciei, Alexis Tsipras, a declarat vineri că alegerile parlamentare europene reprezintă un vot de încredere în privința politicilor sale, iar un ministru apropiat premierului a precizat că în funcție de rezultatul alegerilor sunt posibile alegeri anticipate. Tsipras, al cărui mandat se încheie în luna octombrie, a anunțat luna aceasta un set de măsuri de reduceri de impozite și de noi beneficii pentru pensionari, categorie socială profund afectată începând cu 2010, când s-a declanșat criza datoriei publice, scrie Rador.

Potrivit unor sondaje, partidul premierului, Syriza, se află în spatele partidului Noua Democrație. Într-un interviu acordat postului ERT TV, liderul de stânga a declarat că, în opinia sa, alegerile europene de duminică sunt și un vot de încredere în privința planului său de soluționare a politicilor de austeritate pentru 2019 și 2020. Grecia are programat pentru luna octombrie un scrutin electoral național.

Întrebat dacă ia în calcul organizarea de alegeri anticipate în luna iunie și rezultatul votului de la alegerile europene, Tsipras a declarat: "Duminică, poate că oamenii nu votează pentru un guvern, dar vor vota în privința politicilor care vor guverna țara în anii următori. Dacă aceste măsuri sunt respinse, toate (variantele) sunt posibile", a precizat Tsipras, fără a detalia. "Orice pierdere pentru partidul Syriza va genera o discuție a cărei finalitate nu o pot estima.

Vom intra într-o aventură", a mai menționat premierul elen. Ministrul de stat Christoforos Vernadakis, unul dintre apropiații lui Tsipras, a declarat că guvernul va analiza opțiunile după rezultatul votului de duminică. Întrebat despre posibilitatea organizării de alegeri anticipate în luna iunie, Vernadakis a spus că "nu poate exclude această variantă". 

Sursa:Rador 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Jurnal militar
Meteo Chișinău
8,24
Cer senin
Umiditate:76 %
Vint:1,54 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
9
Wed
15
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău