Premierul Greciei cere FMI și ministrului de finanțe al Germaniei „să nu se mai joace cu focul”

  • 11 Februarie 2017 15:29
Premierul Greciei cere FMI și ministrului de finanțe al Germaniei „să nu se mai joace cu focul”

Premierul grec Alexis Tsipras a cerut sâmbătă Fondului Monetar Internațional (FMI) și ministrului de finanțe al Germaniei, Wolfgang Schauble, "să nu se mai joace cu focul", imputându-le abordările asupra blocajului actual în negocierile dintre Grecia și creditorii săi, informează AFP.

Deschizând o reuniune a partidului său de stânga Syriza, la o zi după o reuniune la Bruxelles fără progrese, premierul Tsipras și-a exprimat cu toate acestea încrederea că se va ajunge la un moment dat la un acord între Grecia și creditorii săi, scrie AGERPRES.

El a condiționat revenirea creditorilor FMI la Atena printr-o schimbare radicală a atitudinii FMI. "Așteptăm ca FMI să-și revizuiască pe cât de repede posibil previziunile sale (...) pentru ca discuțiile să poată continua la nivel tehnic", a declarat premierul Greciei.

Tsipras a îndemnat-o nominal pe Angela Merkel, cancelarul federal al Germaniei, "să-și încurajeze ministrul de finanțe să înceteze cu agresivitatea lui permanentă" față de Grecia.

Premierul grec a făcut aceste declarații la o zi după o reuniune la Bruxelles menită să relanseze negocierile pentru menținerea Greciei supra-îndatorate pe perfuzie financiară, în condițiile în care temerile privind o nouă criză a datoriei grecești sunt alimentate de lunile de dezacorduri între zona euro și FMI. Această reuniune nu s-a soldat cu progrese, FMI insistând asupra unor estimări pesimiste cu privire la economia greacă.

FMI cere o scădere substanțială a datoriei grecești, exclusă de Berlin, și măsuri suplimentare de austeritate, respinse de Atena, pentru a respecta ambițioasele obiective de excedent bugetar trasate Greciei de către creditorii săi europeni.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Piese pe alese
Meteo Chișinău
15,24
Cer senin
Umiditate:33 %
Vint:5,66 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
9
Wed
15
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău