Premierul grec a prezentat scuze pentru deficiențele răspunsului privind incendiile devastatoare și a anunțat un pachet de asistență de 500 de milioane de euro

  • 10 August 2021 11:37
Premierul grec a prezentat scuze pentru deficiențele răspunsului privind incendiile devastatoare și a anunțat un pachet de asistență de 500 de milioane de euro

Premierul Greciei, Kyriakos Mitsotakis, a prezentat scuze publice luni pentru deficiențele răspunsului la incendiile devastatoare din țară din ultima săptămână, informează Agerpres.

„Înțeleg pe deplin durerea concetățenilor noștri care și-au văzut casele sau bunurile distruse de flăcări. Toate erorile vor fi identificate și va fi atribuită responsabilitatea acolo unde va fi necesar”, a transmis premierul.

El a promis, de asemenea, replantarea pădurilor pârjolite și despăgubirea celor ale căror proprietăți au fost distruse.

Premierul grec a anunțat totodată că a aprobat un pachet de asistență de 500 de milioane de euro pentru insula Evia și regiuna Attica de lângă Atena, cabinetul urmând să se reunească marți pentru a discuta noi măsuri de sprijin.

Kyriakos Mitsotakis a mulțumit într-un mesaj pe Twitter, celor 22 de țări, între ele aflându-se și România, care au trimis ajutor pentru combaterea incendiilor care au mistuit suprafețe mari din Republica Elenă.

Incendiile devastează Grecia de aproape o săptămână, exacerbate de temperaturile deosebit de ridicate și vântul puternic.

În ajutorul pompierilor greci au venit echipaje din Ucraina, România, Republica Moldova, Cipru și Israel, iar Franța, Elveția, Suedia și Croația au trimis de asemenea avioane și elicoptere de intervenție.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Istoria la pachet cu Gheorghe Cojocaru
Meteo Chișinău
16,63
Cer senin
Umiditate:36 %
Vint:3,6 m/s
Thu
14
Fri
13
Sat
15
Sun
14
Mon
12
Arhivă Radio Chișinău