Premierul Gavrilița a discutat cu comisarul European pentru Mediu, Oceane și Pescuit

  • 27 Octombrie 2021 15:29
Premierul Gavrilița a discutat cu comisarul European pentru Mediu, Oceane și Pescuit

Aflată într-o vizită de lucru la Bruxelles, prim-ministrul Natalia Gavrilița a avut o discuție cu Virginijus Sinkevičius, comisar European pentru Mediu, Oceane și Pescuit.

În cadrul dialogului, șefa Guvernului de la Chișinău a punctat faptul că reforma în sectorul mediului este o prioritate imediată a echipei guvernamentale.

„Implementarea angajamentelor de mediu și climă din Acordul de Asociere rămâne o prioritate de vârf pentru Republica Moldova. Actualul Cabinet de miniștri a venit cu un plan ambițios în acest sens, primul pas fiind reinstituirea unui Minister al Mediului. Se depun eforturi pentru armonizarea legislației cu prevederile acquis-ului European. În același timp, va fi necesară evaluarea impactului crizei energetice asupra politicilor de mediu și adoptarea unor abordări echilibrate pe termen lung”, a subliniat Natalia Gavrilița, potrivit unui comunicat al Guvernului.

Oficialii au vorbit despre Pactul verde al UE ca un element important al cooperării RM-UE, dar au abordat și subiectul cooperării cu Ucraina în domeniul ecologiei râului Nistru. 

Pe final, prim-ministrul a mulțumit comisarului European pentru tot sprijinul oferit de UE de-a lungul timpului țării noastre: „Suntem recunoscători pentru sprijinul valoros furnizat deja prin proiecte regionale precum EU4Environment, EU4Climate, Inițiativa UE pentru Water Plus și contăm în continuare pe asistența UE pentru promovarea obiectivelor de mediu.”

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colectia de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
13,29
Cer senin
Umiditate:75 %
Vint:2,06 m/s
Wed
15
Thu
16
Fri
11
Sat
13
Sun
15
Arhivă Radio Chișinău