Premierul francez Edouard Philippe: Va fi foarte greu să se obțină sfârșitul operațiunilor Turciei în Siria

  • 16 Octombrie 2019 18:28
Premierul francez Edouard Philippe: Va fi foarte greu să se obțină sfârșitul operațiunilor Turciei în Siria

Premierul francez Edouard Philippe a atras miercuri atenția că obiectivul de a pune capăt operațiunii militare pe care o desfășoară Turcia în Siria va fi "extrem de greu" de obținut, relatează AFP, preluat de Agerpres.

"Obiectivul nostru este de a continua cu partenerii noștri din Uniunea Europeană toate inițiativele posibile pentru a determina Turcia să pună capăt acestei operațiuni", a reamintit șeful guvernului în fața Senatului francez.

"Însă date fiind deciziile Turciei și unilateralismul de care Turcia a dat dovadă, să nu ne ascundem: noi vom cere, condamna, îndemna, dar va fi dificil să obținem mai mult", a adăugat el.

Fix la o săptămână după declanșarea sa, ofensiva turcă împotriva milițiilor kurde Unitățile de Protecție a Poporului (YPG) a schimbat situația în nordul Siriei, noul epicentru al conflictului care face ravagii în această țară din 2011.

Datorită unui acord cu forțele kurde, regimul lui Bashar al-Assad a revenit de fapt în regiuni pe care nu le mai controla de câțiva ani, iar Moscova a început să acopere golul lăsat de retragerea forțelor americane.

Criticat puternic la Washington pentru că a părut că și-a dat acordul pentru operațiunea turcă, președintele american Donald Trump a cerut de atunci Ankarei să oprească ofensiva și a aprobat sancțiuni împotriva Turciei.

Sursa:AGERPRES

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal Chișinău
Meteo Chișinău
7,24
Ceață
Umiditate:100 %
Vint:1,54 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău