Premierul francez a primit votul de încredere cu o largă majoritate

  • 05 Iulie 2017 08:36
Premierul francez a primit votul de încredere cu o largă majoritate

Premierul francez, Edouard Philippe, a obținut marți seara, cu o largă majoritate, votul de încredere al deputaților după ce și-a prezentat ambițiosul program de reforme economice și sociale care include printre altele măsuri în favoarea mediului de afaceri și reduceri de cheltuieli, relatează AFP.

370 de deputați din totalul celor 577 și-au exprimat sprijinul pentru programul politic prezentat de premierul desemnat de președintele Emmanuel Macron, 67 au votat împotrivă, iar 129 s-au abținut.

A fost pentru prima dată după 1959 când un discurs de politică generală a suscitat atât de puține voturi împotrivă. Abținerea a constituit, de asemenea, un record. Și a fost cea mai puternică majoritate obținută la un astfel de vot după perioada 1993-1997, notează Agerpres.

După discurs, liderul stângii radicale (la France insoumise), Jean-Luc Melenchon, a denunțat un program care, în domeniul social, constituie "un foc de artificii într-un butoi cu pulbere". Marine Le Pen (extrema dreaptă) a criticat un discurs "mediocru", un program "de supunere la foaia de parcurs impusă de Bruxelles pentru reducerea cheltuielilor publice", iar  la dreapta, liderului grupului parlamentar Les Républicains, Christian Jacob,  l-a atacat pe Edouard Philippe, acuzat că și-a trădat familia politică.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ora de vârf cu Corneliu Rusnac
Meteo Chișinău
25,24
Cer senin
Umiditate:27 %
Vint:5,14 m/s
Fri
18
Sat
14
Sun
15
Mon
18
Tue
19
Arhivă Radio Chișinău