Premierul Dorin Recean se declară optimist în privința deciziei Comisiei Europene

  • 08 Noiembrie 2023 10:50
Premierul Dorin Recean se declară optimist în privința deciziei Comisiei Europene

„Este o zi foarte importantă pentru noi toți. Vicepremierul Nicu Popescu este la Bruxelles. Noi suntem optimiști. Dar acesta nu este un jalon, noi continuăm cu o intensitate și mai mare să lucrăm pentru integrarea europeană, pentru a construi Europa aici la noi acasă. Ne dorim spor la muncă cu o intensitate și mai mare”, a precizat premierul Dorin Recean în cadrul ședinței de Guvern de astăzi, 8 noiembrie, scrie MOLDPRES.

Declarația premierului Dorin Recean a fost făcută în contextul în care astăzi Comisia Europeană va prezenta Pachetul de Extindere pentru anul 2023 în care va evalua dacă țara noastră este pregătită de începerea negocierilor de aderare la Uniunea Europeană, scrie sursa citată.

Comisia Europeană va prezenta astăzi Pachetul de Extindere pentru 2023 în care va evalua dacă Republica Moldova este pregătită de începerea negocierilor de aderare.

Potrivit eurodeputatului Siegfried Muresan, în cazul unui aviz pozitiv al Comisiei, Consiliul European va trebui să ia o decizie finală în acest sens la reuniunea din 14-15 decembrie.

Publicația Politico și agenția Reuters relatau, în urmă cu câteva zile, că Executivul european va recomanda demararea negocierilor privind aderarea celor două țări.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Un pământ și două ceruri cu Ana Bantoș
Meteo Chișinău
20,24
Nori împrăștiați
Umiditate:52 %
Vint:4,12 m/s
Mon
16
Tue
17
Wed
18
Thu
19
Fri
19
Arhivă Radio Chișinău