Premierul Dorin Recean, la deschiderea ședinței de Guvern: „Să ne mobilizăm, toată lumea să iasă la vot, să votăm liber, să votăm conștient. Nu pot ei frauda, cât noi putem vota!”

  • 23 Octombrie 12:56
Premierul Dorin Recean, la deschiderea ședinței de Guvern: „Să ne mobilizăm,  toată lumea să iasă la vot, să votăm liber, să votăm conștient. Nu pot ei frauda, cât noi putem vota!”

Premierul Dorin Recean a lansat, în debutul ședinței de astăzi a Guvernului, un apel pentru mobilizarea electoratului în al doilea tur de scrutin pentru a combate frauda electorală.

„Acum, pentru viitorul tur din 3 noiembrie, opțiunea noastră este: toată lumea să iasă la vot. Să ne mobilizăm, toată lumea să iasă la vot, să votăm liber, să votăm conștient. Nu pot ei frauda, cât noi putem vota!”,  a spus Dorin Recean.

Potrivit premierului, Executivul va continua să explice importanța integrării europene, în special celor care au votat împotrivă la referendum, și va lua măsuri suplimentare pentru a preveni riscurile de fraudă.

Totodată, prim-ministrul a făcut un apel către toate forțele politice să condamne ferm orice încercare de fraudare a procesului electoral și să susțină democrația.

Pentru turul doi al alegerilor, programat pentru 3 noiembrie, premierul a încurajat mobilizarea masivă la urne, subliniind că votul liber și conștient este cea mai bună modalitate de a combate eventualele tentative de fraudare.

„Noi, Guvernul, avem de lucrat și mai mult cu cei care au votat „nu”, indiferent din care cauză. Noi trebuie să le explicăm în continuare ce înseamnă să construim viața noastră prosperă aici, acasă, și de ce nu trebuie să ne lăsăm expuși fraudei electorale. Să ne mobilizăm,  toată lumea să iasă la vot, să votăm liber, să votăm conștient. Nu pot ei frauda, cât noi putem vota!”

Amintim că presa și autoritățile au deconspirat, în campania electorală și la scrutinul din 20 octombrie, numeroase tentative și scheme de corupere electorală masivă prin cumpărarea voturilor, orchestrate de la Moscova de oligarhul fugar, Ilan Șor.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnalul de prânz București
Meteo Chișinău
14,24
Cer senin
Umiditate:58 %
Vint:2,06 m/s
Thu
11
Fri
11
Sat
11
Sun
12
Mon
12
Arhivă Radio Chișinău