Premierul Dorin Recean explică într-un interviu acordat Euronews România motivul pentru care nu l-a felicitat pe Putin pentru victoria în alegerile din Rusia

  • 28 Martie 09:32
Premierul Dorin Recean explică într-un interviu acordat Euronews România motivul pentru care nu l-a felicitat pe Putin pentru victoria în alegerile din Rusia

Premierul Republicii Moldova, Dorin Recean, a acordat un interviu postului Euronews România, în care a explicat care sunt motivele pentru care autoritățile de la Chișinău nu i-au transmis felicitări lui Vladimir Putin pentru victoria din alegerile prezidențiale din Rusia, transmite Radio Chișinău.

„Alegerile prezidențiale din Rusia nu au fost un neapărat au reprezentat un exercițiu democratic”, a spus Dorin Recean în interviu.

În context, premierul a menționat că obiectivul autoritășilor de la Chișinău este ca Republica Moldova să fie respectată de către Rusia.

„Ne dorim, cel mai important lucru este Federația Rusă sau oricine altcineva să respecte Republica Moldova, să respecte cetățenii Republicii Moldova. Asta este obiectivul nostru”, a declarat prim-ministrul.

Potrivit lui Dorin Recean, în acest moment, Rusia nu respectă Republica Moldova și acționează pentru destabilizarea statului.

„Acționează la destabilizarea Republicii Moldova, inclusiv sponsorizează grupări criminale care își iau forma unor partide politice și corespunzător. Iată cum au avut și anul trecut, au fost aceste tentative pe alocuri reușite de a corupe alegătorii. Votul și alegerile sunt instrumentul fundamental al democrației”, a conchis Dorin Recean.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Jurnal militar
Meteo Chișinău
9,24
Cer senin
Umiditate:100 %
Vint:0,51 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
12
Thu
11
Arhivă Radio Chișinău