Premierul Dorin Recean a trasat principalele obiective în domeniile educației, infrastructurii și afacerilor interne

  • 19 Iulie 2023 11:38
Premierul Dorin Recean a trasat principalele obiective în domeniile educației, infrastructurii și afacerilor interne

Premierul Dorin Recean a trasat astăzi, la începutul ședinței de Guvern, principalele obiective în activitatea Ministerului Educației și Cercetării, Ministerului Afacerilor Interne și Ministerului Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, instituții în fruntea cărora au fost numiți noi miniștri la începutul acestei săptămâni, transmite MOLDPRES.

„Bun venit noilor membri ai Guvernului. Obiectivele noastre sunt foarte clare. La Educație trebuie să avem în vedere creșterea eficienței reformei universitare. Este important ca universitățile să colaboreze cu întreprinderile. Trebuie să alocăm mai multe investiții pentru sporirea calității educației în scoli și pregătirea profesorilor. La Ministerul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale avem două lucruri prioritare. Acestea sunt „Programul „Satul european”, la care trebuie să diminuăm ciclul de implementare a proiectelor. În plus, Executivul a negociat finanțări de aproximativ 500 mln de euro. Țara asta, în următorii doi ani, trebuie să fie un șantier”, a afirmat Dorin Recean.

În ceea ce privește domeniul Afacerilor Interne, premierul a afirmat că prioritate ar trebui să fie reducerea timpului de intervenție în orice situație și sporirea încrederii cetățenilor în instituțiile de forță.

Prim-ministrul a solicitat ca în următoarele zece zile, noii miniștri de la Educație, Afacerile Interne și Infrastructură să prezinte public acțiunile care urmează a fi întreprinse pentru realizarea obiectivelor propuse.

La începutul acestei săptămâni, în Guvern au fost numiți trei miniștri noi. Aceștia sunt Dan Perciun, ministru al Educației și Cercetării, Andrei Spînu, ministru al Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, și Adrian Efros, ministru al Afacerilor Interne. Schimbările au fost făcute după ce la sfârșitul săptămânii trecute, Anatolie Topală, Lilia Dabija și Ana Revenco, și-au dat demisia. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
11,24
Cer acoperit de nori
Umiditate:71 %
Vint:6,17 m/s
Thu
14
Fri
13
Sat
14
Sun
14
Mon
11
Arhivă Radio Chișinău