Premierul Dorin Recean a discutat cu misiunea Fondului Monetar Internațional. „Printre prioritățile de bază se numără relansarea economiei”

  • 03 Martie 2023 08:35
Premierul Dorin Recean a discutat cu misiunea Fondului Monetar Internațional.  „Printre prioritățile de bază se numără relansarea economiei”

Stadiul actual de implementare a programului cu Fondul Monetar Internațional (FMI) și evoluțiile macroeconomice au fost discutate la întrevederea prim-ministrului Dorin Recean cu echipa FMI, condusă de Ruben Atoyan. Timp de două săptămâni, experții vor realiza cea de-a treia evaluare a programului, susținut prin Mecanismul extins de creditare (ECF) și Mecanismul de finanțare extinsă (EFF), a relatat pentru MOLDPRES Direcția comunicare și protocol a Guvernului.

Șeful Executivului a apreciat sprijinul oferit Republicii Moldova de către FMI și a menționat că, în contextul situației regionale, acesta este vital pentru reabilitarea economică, dar și realizarea obiectivelor actualului Guvern. Potrivit prim-ministrului Dorin Recean, printre prioritățile de bază se numără relansarea economiei, îmbunătățirea climatului investițional, susținerea întreprinderilor mici și mijlocii și elaborarea unor instrumente care să țintească mai bine necesitățile cetățenilor. 

La rândul său, Ruben Atoyan a subliniat că prioritățile guvernării sunt orientate spre obiectivele programului FMI care urmărește implementarea reformelor de guvernanță și instituționale. În același timp, vor continua acțiunile referitoare la politica bugetar-fiscală, anticorupție și statul de drept, precum și supravegherea sectorului financiar.

În mod special, părțile s-au referit la măsurile necesare pentru atenuarea șocurilor cauzate de criza energetică și au remarcat importanța consolidării capacităților instituționale pentru atingerea obiectivelor programului și livrarea unor rezultate concrete. Programul autorităților moldovenești, susținut de FMI, are o durată de 40 de luni și a fost aprobat la 21 decembrie 2021.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:28 %
Vint:8,75 m/s
Sat
16
Sun
16
Mon
20
Tue
18
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău