Premierul Dorin Recean: „Clubul de dans de Codreanca este o carte de vizită a Moldovei peste hotare”

  • 15 Aprilie 2023 11:35
Premierul Dorin Recean: „Clubul de dans de Codreanca este o carte de vizită a Moldovei peste hotare”

l mai mare club de dansuri sportive din țară, „Codreanca”, a marcat 50 de ani de la înființare. Începând cu anul 1973, dansatorii ansamblului au devenit campioni mondiali și europeni, iar, astăzi, clubul are în palmares 43 de medalii de aur, 33 de argint și 26 de bronz, a relatat pentru MOLDPRES Direcția comunicare și protocol a Guvernului.

Prezent la evenimentul aniversar, care s-a desfășurat la Palatul Republicii, premierul Dorin Recean a apreciat contribuția clubului sportiv, fondat de familia Gozun, la promovarea țării noastre pe arena internațională.

„Astăzi, „Codreanca” este nu doar un nume cunoscut în toată țara, ci și o carte de vizită a Moldovei peste hotare. Vă mulțumim pentru munca, sârguința și disciplina de care dați dovadă și pentru faptul că, în 50 de ani, ați crescut peste zeci de mii de discipoli și antrenori”, a spus prim-ministrul Dorin Recean.

Pe parcursul activității sale, Clubul de dans „Codreanca” a obținut titlurile de „Colectiv Artistic Emerit al Republicii Moldova” și „Colectiv Popular”. De asemenea, clubul a fost decorat cu mai multe distincții, între care „Ordinul Republicii”, „Ordinul-Insigna Ștefan cel Mare și Sfânt” și Medalia de Aur „Pentru Creativitate” a Organizației Mondiale a Proprietății Intelectuale.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
13,24
Cer senin
Umiditate:38 %
Vint:4,63 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
7
Tue
10
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău