Premierul Donev: Macedonia de Nord trebuie să țină la curent Bulgaria și UE despre procesul de amendare a Constituției

  • 07 Aprilie 2023 17:43
Premierul Donev: Macedonia de Nord trebuie să țină la curent Bulgaria și UE despre procesul de amendare a Constituției

Premierul interimar Galab Donev a comentat chestiunea amendării Constituției Republicii Macedonia de Nord. Într-un interviu acordat bTV vineri dimineață, el a spus că fiecare stat este liber să-și amendeze legislația potrivit legilor și practicilor propriului stat, transmite Agerpres.

Prim-ministrul a afirmat: ''A pretinde că noi vrem să participăm la acest proces (de amendare a Constituției Macedoniei de Nord) este o interpretare greșită. Vrem să fim ținuți la curent în legătură cu progresele. Macedonia de Nord este decisă să includă Bulgaria într-o națiune ce construiește statul, alături de alte națiuni deja enumerate în Constituție astfel încât drepturile tuturor persoanelor care au identitate bulgară sau cetățenie bulgară să fie garantate''.

Donev a afirmat ferm că Bulgaria nu vrea să se amestece în afacerile interne ale Macedoniei de Nord. ''Totuși, este normal să avem, atât Bulgaria, cât și UE, informații actualizate legate de proces, întrucât Macedonia de Nord este angajată față de acest proces'', a spus el.

Știre selectată de BTA pentru promovare și publicare de către AGERPRES, fără intervenție pe text, conform acordului de colaborare dintre agenții.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Piese pe alese * Știri
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:30 %
Vint:2,06 m/s
Mon
17
Tue
19
Wed
16
Thu
13
Fri
12
Arhivă Radio Chișinău