Premierul desemnat a avut discuții cu mai multe fracțiuni parlamentare, dar, deocamdată, nu este clar dacă va obține sprijinul unei majorități

  • 24 Martie 2021 14:34
Premierul desemnat a avut discuții cu mai multe fracțiuni parlamentare, dar, deocamdată, nu este clar dacă va obține sprijinul unei majorități

Parlamentul se va întruni mâine în ședința la care urmează să decidă dacă susține sau nu guvernul și programul de guvernare propus de Igor Grosu. Premierul desemnat a avut discuții cu mai multe fracțiuni parlamentare, dar, deocamdată, nu este clar dacă va obține sprijinul unei majorități. 

Premierul desemnat Igor Grosu și membri ai echipei sale au avut discuții cu fracțiunile Partidului Democrat și Platformei Demnitate și Adevăr. Reprezentanții acestora spun însă că nu au luat o decizie finală.

Partidul Democrat admite că va susține Guvernul Grosu, dar nu a fost luată o decizie finală, inclusiv pentru că până recent nu era publicat programul de guvernare, a comunicat pentru Radio Chișinău secretarul fracțiunii, Igor Vremea.

„Probabil vom susține, dar trebuie să analizăm programul, pentru că în momentul discuției încă nu era definitivat. Apoi urmează o discuție cu colegii, după care vom lua o decizie finală”, a afirmat deputatul PD. 

Nici Platforma DA nu a luat o decizie după primele discuții. Reprezentantul acesteia, Dinu Plângău spune că nici nu este prea clar dacă Igor Grosu își dorește cu adevărat să fie votat Guvernul propus de el.

„Cred că este prematur să discutăm, deoarece deși candidatul și-a anunțat dorința de a fi votat, situația încă este confuză și nu este clar dacă își dorește cu adevărat acest lucru”, a spus Dinu Plângău.

Igor Grosu a declarat că a purtat discuții și cu reprezentanții PSRM, dar aceștia nu au fost de găsit pentru a comenta dacă vor susține sau nu Guvernul. Purtătoarea de cuvânt a formațiunii a comunicat că liderul acesteia, Igor Dodon va anunța poziția partidului diseară, la o emisiune televizată. Anterior, conducerea formațiunii susținea că nu va vota Cabinetul de Miniștri.

Premierul desemnat a mai declarat că nu va merge la discuții cu reprezentanții grupului Pro Moldova și ai Platformei „Pentru Moldova” din care face parte și Partidul Șor. Acestea, de asemenea, nu au precizat dacă vor susține guvernul.

Chiar dacă va fi susținut de PAS, PDM și Platforma DA, guvernul propus de Igor Grosu mai are nevoie de voturile PSRM sau ale Pro Moldova și Platformei „Pentru Moldova” pentru a fi ales.

Amintim că aceasta va fi a doua tentativă de votare a Guvernului. Dacă nu va fi votat, președintele Maia Sandu va putea lansa consultările cu fracțiunile parlamentare în vederea dizolvării legislativului și declanșării alegerilor anticipate.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
18,24
Cer senin
Umiditate:36 %
Vint:3,6 m/s
Fri
14
Sat
16
Sun
14
Mon
15
Tue
15
Arhivă Radio Chișinău