Premierul de la București, Viorica Dăncilă, va prezenta la Strasbourg priorităţile Preşedinţiei României la Consiliul UE

  • 15 Ianuarie 2019 11:44
Premierul de la București, Viorica Dăncilă, va prezenta la Strasbourg priorităţile Preşedinţiei României la Consiliul UE

Premierul României, Viorica Dăncilă va prezenta, marţi, la Strasbourg, priorităţile Preşedinţiei României la Consiliul Uniunii Europene.

Dintre dosarele pe care le va gestiona România, Brexitul este unul foarte important, iar premierul român a afirmat de mai multe ori că ţara noastră este interesată să protejeze drepturile sociale ale cetăţenilor săi care lucrează în Marea Britanie şi după ieşirea acesteia din Uniune.

Viitorul buget comunitar şi migraţia în spaţiul european sunt alte subiecte delicate de care se va ocupa ţara noastră.

Mai mulţi miniştri ai Cabinetului Dăncilă au avut luni, la Strasbourg, o serie de întâlniri cu responsabili europeni.

În această seară, ministrul fondurilor europene, Rovana Plumb, a discutat cu Andrey Novakov, coordonatorul Comisiei pentru Dezvoltare Regională din Palamentul European, iar ministrul delegat pentru afaceri europene, George Ciamba, s-a întâlnit cu vicepreşedintele Parlamentului European, Sylvie Guillaume, şi cu preşedintele Conferinţei preşedinţilor de comisii, Cecilia Wikström.

Tot în această seară, delegaţia Guvernului României, condusă de prim-ministrul Viorica Dăncilă, a fost invitată la cina oficială oferită de preşedintele Parlamentului European, Antonio Tajani.

Mâine, miniştrii Cabinetului Dăncilă, printre care ministrul fondurilor europene, Rovana Plumb, ministrul finanţelor, Eugen Teodorovici, ministrul  internelor, Carmen Dan, au o serie de întrevederi cu membrii Parlamentului European, pentru a discuta despre dosarele pe care le au de gestionat în aceste şase luni.

După-amiază, premierul Viorica Dăncilă va prezenta în plenul Parlamentului European priorităţile Preşedinţiei române a consiliului Uniunii Europene.

După aceea, premierul se va duce şi în faţa Grupului Socialiştilor şi Democraţilor Europeni, pentru a discuta cu aceştia priorităţile României.

Sursa: RRA

Tags

Alte Noutati

LIVE: Lumina cuvântului * Muzică
Meteo Chişinău
9 °C
cer fragmentat
Umiditate:49 %
Vint:2,6 m/s
Mon
12 °C
Tue
4 °C
Wed
4 °C
Thu
6 °C
Fri
8 °C

Curs oficial BNM 29 Martie 2020

MDL RATĂ TREND
EUR 19.7760 -0.0000
USD 18.0446 -0.0000
RON 4.0914 -0.0000
UAH 0.6405 -0.0000
RUB 0.2313 -0.0000
Arhivă Radio Chișinău