Premierul de la București, Viorica Dăncilă, va prezenta la Strasbourg prioritățile Președinției României la Consiliul UE

  • 15 Ianuarie 2019 11:44
Premierul de la București, Viorica Dăncilă, va prezenta la Strasbourg prioritățile Președinției României la Consiliul UE

Premierul României, Viorica Dăncilă va prezenta, marți, la Strasbourg, prioritățile Președinției României la Consiliul Uniunii Europene.

Dintre dosarele pe care le va gestiona România, Brexitul este unul foarte important, iar premierul român a afirmat de mai multe ori că țara noastră este interesată să protejeze drepturile sociale ale cetățenilor săi care lucrează în Marea Britanie și după ieșirea acesteia din Uniune.

Viitorul buget comunitar și migrația în spațiul european sunt alte subiecte delicate de care se va ocupa țara noastră.

Mai mulți miniștri ai Cabinetului Dăncilă au avut luni, la Strasbourg, o serie de întâlniri cu responsabili europeni.

În această seară, ministrul fondurilor europene, Rovana Plumb, a discutat cu Andrey Novakov, coordonatorul Comisiei pentru Dezvoltare Regională din Palamentul European, iar ministrul delegat pentru afaceri europene, George Ciamba, s-a întâlnit cu vicepreședintele Parlamentului European, Sylvie Guillaume, și cu președintele Conferinței președinților de comisii, Cecilia Wikström.

Tot în această seară, delegația Guvernului României, condusă de prim-ministrul Viorica Dăncilă, a fost invitată la cina oficială oferită de președintele Parlamentului European, Antonio Tajani.

Mâine, miniștrii Cabinetului Dăncilă, printre care ministrul fondurilor europene, Rovana Plumb, ministrul finanțelor, Eugen Teodorovici, ministrul  internelor, Carmen Dan, au o serie de întrevederi cu membrii Parlamentului European, pentru a discuta despre dosarele pe care le au de gestionat în aceste șase luni.

După-amiază, premierul Viorica Dăncilă va prezenta în plenul Parlamentului European prioritățile Președinției române a consiliului Uniunii Europene.

După aceea, premierul se va duce și în fața Grupului Socialiștilor și Democraților Europeni, pentru a discuta cu aceștia prioritățile României.

Sursa: RRA

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
7,18
Cer senin
Umiditate:85 %
Vint:5,14 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
11
Wed
15
Arhivă Radio Chișinău