Premierul, dar și candidatul PD, Pavel Filip invocă majorarea pensiilor și salariilor, în raportul de activitate al Guvernului

  • 17 Ianuarie 2019 13:58
Premierul, dar și candidatul PD, Pavel Filip invocă majorarea pensiilor și salariilor, în raportul de activitate al Guvernului

Premierul Pavel Filip, implicat în alegerile parlamentare în calitate de candidat al Partidului Democrat atât pe lista națională, cât și în circumscripția uninominală de la Strășeni prezintă astăzi, 17 ianuarie, raportul de activitate a Executivului pe care îl conduce de trei ani, după ce a făcut aceasta acum o lună și în plenul Parlamentului.

Atunci, el le-a vorbit colegilor din coaliția majoritară despre reformele și inițiativele Guvernului care au permis stabilizarea situației social-economice și a crizei care afectase Republica Moldova în urma devalizărilor bancare. În mod special, Pavel Filip s-a referit la ultimele majorări de pensii și salarii, în ajunul alegerilor, dar și la programele lansate anul trecut, precum Prima Casă sau Drumuri bune pentru Moldova.

Raportul Guvernului în Parlament a fost boicotat de opoziție, care l-au calificat drept un eveniment electoral.

Amintim că Guvernul Filip a fost învestit la 20 ianuarie 2016, pe fundalul unor ample proteste împotriva actualei guvernări. Acesta a fost susținut de o coaliție formată din Partidul Democrat, Partidul Liberal și mai mulți deputați transfugi, în special foști comuniști și liberal-democrați. Ulterior, Partidul Liberal s-a retras din coaliția majoritară. Învestirea Guvernului a avut loc la o ședință a Parlamentului anunțată ad-hoc. Între timp, Parlamentul a fost înconjurat de mii de protestatari, iar unii deputați au fost nevoiți să iasă pe ascuns din sediu. Membrii Guvernului au depus jurământul noaptea, fără ca ceremonia să fie anunțată din timp.

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:28 %
Vint:8,75 m/s
Sat
16
Sun
16
Mon
20
Tue
18
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău