Premierul cere implicare pentru eliminarea monopolului la exportul de nuci

  • 01 August 2019 16:25
Premierul cere implicare pentru eliminarea monopolului la exportul de nuci

Premierul Maia Sandu a solicitat implicarea tuturor funcționarilor publici de care depinde eliminarea monopolului asupra exportului de nuci.

„Mai multor agenți economici le-au fost deschise dosare penale și, respectiv, aceste companii nu au mai putut face exportul de nuci. Au rămas doar câțiva agenți economici cărora nu le-au fost deschise dosare penale și astfel s-a instituit acest monopol. Acum procesul este blocat în Procuratură”, a declarat Maia Sandu în cadrul ședinței de Guvern.

Prim-ministrul a precizat că agenții economici achiziționau nucile de la țăranii care au câte un copac-doi, la prețuri foarte mici.

Ministrul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, Georgeta Mincu, a precizat că Moldova ocupă locul patru în lume la exportul de nuci. Volumul total al producției se estimează la 14 mii tone pe an. Zece mii de tone se exportă.

În opinia sa, una dintre soluții ar fi ca, pentru următoarele tranzacții, să se scoată agenții economici de pe culoarul roșu și să se permită exportul de nuci în continuare, cu verificarea corespunzătoare a tranzacțiilor curente.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
19,4
Cer senin
Umiditate:16 %
Vint:7,2 m/s
Sat
16
Sun
16
Mon
20
Tue
18
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău