Premierul ceh: Apărarea frontierelor UE trebuie să rămână în mâinile țărilor membre

  • 04 Iunie 2018 17:08
Premierul ceh: Apărarea frontierelor UE trebuie să rămână în mâinile țărilor membre

Republica Cehă respinge ideea conform căreia țările membre ale Uniunii Europene (UE) care refuză să preia migranți trebuie să compenseze în alte feluri și consideră că apărarea frontierelor trebuie să țină în mod individual de statele membre, a declarat luni premierul ceh, Andrej Babis, informează Reuters.

Babis a reacționat astfel la comentarii făcute de cancelarul federal al Germaniei, Angela Merkel, într-un interviu acordat la sfârșitul săptămânii trecute publicației Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung, în care făcea apel la un "sistem flexibil" în politica privind migrația și pentru ca Agenția Europeană pentru Poliția de Frontieră și Garda de Coastă (Frontex) să poată acționa în mod independent.

Într-un interviu pentru ediția de duminică a ziarului Frankfurter Allgemeine Zeitung, Merkel și-a prezentat viziunea despre cum ar trebui să se dezvolte zona euro, printre multe alte subiecte.

Țările Grupului de la Vișegrad (Ungaria, Polonia, Cehia și Slovacia) continuă să se împotrivească încercărilor guvernelor vest-europene, în frunte cu cel condus de cancelarul german Angela Merkel, de a reforma politica europeană de azil pentru a le obliga să primească migranți veniți din afara Europei și de a condiționa accesarea fondurilor europene de acceptarea unei asemenea politici de azil, precum și de situația statului de drept. Grupul de la Vișegrad a încercat să obțină în anumite chestiuni și sprijin din partea României, Bulgariei și țărilor baltice (Lituania, Letonia, Estonia).

Sursa: Agerpres

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică * Știri * Muzică
Meteo Chișinău
18,29
Cer senin
Umiditate:66 %
Vint:4,12 m/s
Fri
17
Sat
19
Sun
20
Mon
21
Tue
21
Arhivă Radio Chișinău