Premierul britanic Theresa May poate intra în istorie prin a pierde Brexitul (Die Welt)

  • 06 Aprilie 2019 16:16
Premierul britanic Theresa May poate intra în istorie prin a pierde Brexitul (Die Welt)

Cotidianul Die Welt comentează în ediția de sâmbătă cea mai recentă încercare a premierului Theresa May de a obține din partea Uniunii Europene o amânare a Brexitului, relatează dpa.

Potrivit unui fragment din editorialul ziarului german, "Theresa May ar putea să intre în cărțile de istorie ca prim-ministrul care a încercat totul, nu a obținut nimic și a sfârșit prin a pierdere la fel de bine și restul.

De la preluarea funcției în iulie 2016, prioritatea sa a fost să împace linia dură a Partidului Conservator din care face parte.

Între timp, forța normativă a faptelor, adică conștientizarea că este imposibil să părăsești UE păstrând în același timp toate beneficiile aderării, a devenit cât se poate de clar o realitate a vieții politice.

În loc să recunoască acest lucru într-un stadiu incipient, May a purtat atât propria țară cât și Europa într-un proces lung, de uzură, care a fost extrem de dăunător atât politic cât și economic.

May nu vede - sau nu vrea să vadă - că o tactică de șantaj ca cel mai recent șiretlic al său nu va funcționa? Și că ar putea să ajungă să obțină totul, mai puțin Brexitul?

Adică: noi alegeri, un al doilea referendum (despre Brexit) sau ca țara ei să nu părăsească UE până la urmă. Ceea ce ar însemna ca prim-ministrul britanic să piardă totul în cele din urmă."

Articolul face referire la faptul că Theresa May a transmis vineri o scrisoare președintelui Consiliului European, Donald Tusk, în care a solicitat o amânare a Brexitului până la 30 iunie pentru a permite parlamentului britanic să voteze un acord de retragere, nționează Agerpres.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ascultă&Călătorește cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
7,18
Cer acoperit de nori
Umiditate:91 %
Vint:4,63 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
9
Tue
11
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău