Premierul britanic Rishi Sunak a fost amendat de poliție pentru că nu a purtat centura de siguranță

  • 21 Ianuarie 2023 16:04
Premierul britanic Rishi Sunak a fost amendat de poliție pentru că nu a purtat centura de siguranță

Premierul britanic Rishi Sunak a fost amendat vineri de poliție pentru că nu a purtat centura de siguranță în timp ce filma un clip pentru rețelele sociale de pe bancheta din spate a unei mașini aflate în mișcare, relatează Reuters.

Sunak, care și-a cerut scuze joi pentru o " scurtă eroare de raționament", a postat înregistrarea video pe contul său de Instagram în timp ce se afla într-o călătorie în nord-vestul Angliei. Clipul a fost amplu distribuit de alți internauți care au observat că premierul britanic nu purta centura de siguranță.

În înregistrare, Sunak discută cea mai recentă rundă de finanțări guvernamentale pentru ''dezvoltarea'' anumitor comunități din teritoriu și se adresează camerei de filmat de pe bancheta din spate a mașinii fără să poarte centura.

Poliția locală a anunțat în aceeași zi că va investiga incidentul și a confirmat vineri seara că a avut loc o infracțiune.

Este a doua oară când Sunak primește o amendă de când e în guvern, după ce anul trecut a fost amendat împreună Boris Johnson pentru încălcarea regulilor de carantină anti-COVID-19.

În Marea Britanie, amenda pentru nepurtarea centurii de siguranță poate ajunge la 500 de lire sterline dacă nu e vorba despre o situație excepțională cum ar fi în cazul serviciilor de urgență, în taxi sau atunci când un șofer conduce în marșarier.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
7,24
Ceață
Umiditate:100 %
Vint:1,54 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău