Premierul britanic Boris Johnson intenționează să mute Camera Lorzilor în orașul York (presă)

  • 19 Ianuarie 2020 11:19
Premierul britanic Boris Johnson intenționează să mute Camera Lorzilor în orașul York (presă)

Premierul britanic Boris Johnson intenționează să mute camera superioară a Parlamentului, Camera Lorzilor, în York, oraș în nordul Angliei, a relatat Sunday Times, citat duminică de Reuters, preluat de Agerpres.

La alegerile naționale de luna trecută pentru camera inferioară, conservatorii lui Johnson au câștigat mai multe mandate în nordul Angliei, care votează în mod tradițional cu Partidul Laburist (de opoziție), asigurându-și o largă majoritate în Parlament.

În vederea consolidării acestor câștiguri, Johnson a promis să sporească investițiile în nordul Angliei, care a avut de suferit din cauza declinului industriilor grele și a politicilor de austeritate ca urmare a crizei financiare, a relatat Sunday Times, fără a cita surse.

York, fondat de romani și renumit pentru impunătoarea sa catedrală, este prima alegere pentru mutare, în detrimentul Birmingham, al doilea oraș ca mărime din Marea Britanie.

Camera Lorzilor, care datează din secolul al XIV-lea și unde membrii nu sunt aleși, ci numiți de regină din rândul aristocraților și al înaltului cler, este considerată în principal un mecanism de revizuire și perfecționare, dar are tehnic dreptul de a bloca legi. 

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograful de vineri cu Victor Buruiana
Meteo Chișinău
23,24
Cer senin
Umiditate:31 %
Vint:13,38 m/s
Sat
16
Sun
17
Mon
19
Tue
16
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău