Premierul britanic Boris Johnson anunță schimbări în încercarea de a-și relansa guvernul

  • 06 Februarie 2022 18:44
Premierul britanic Boris Johnson anunță schimbări în încercarea de a-și relansa guvernul

Premierul britanic Boris Johnson încearcă să-și relanseze guvernul după o perioadă de polemici și a numit un nou șef de personal și un nou director de comunicare în locul celor care au demisionat. "Schimbările vor consolida rolul cabinetului și al colegilor mei de partid și vor accelera misiunea noastră definitorie pentru a reechilibra țara", a declarat Johnson.

Acesta a anunțat că actualul secretar de stat și cancelar al ducatului Lancaster, Stephen Barclay, va fi noul șef de personal, înlocuindu-l pe Dan Rosenfield, element-cheie pentru funcționarea reședinței și birourilor oficiale ale premierului britanic.

Fost jurnalist al BBC și fost șef de presă al lui Boris Johnson atunci când actualul lider conservator era primar al Londrei, Guto Harri preia postul de director de comunicare, în locul lui Jack Doyle, care a demisionat joi după ce a fost implicat în scandalul petrecerilor organizate la Downing Street în timpul pandemiei.

"Schimbările pe care le anunț astăzi în echipa mea vor îmbunătăți modul în care funcționează Numărul 10 (de la Downing Street), vor consolida rolul cabinetului și al colegilor mei de partid și vor accelera misiunea noastră definitorie pentru a reechilibra țara", a declarat premierul britanic.

Cinci colaboratori apropiați ai lui Johnson au demisionat joi și vineri, cazul cel mai răsunător fiind al celei care a fost ani la rândul aliata lui Johnson, Munira Mirza. Și-a dat demisia, fără a preciza motivele, și colega lui Mirza, Elena Narozanski, în timp ce Doyle, Rosenfield și secretarul personal al lui Johnson, Martin Reynolds, figurează printre oficialitățile implicate în petrecerile din anii 2020 și 2021, anchetate în prezent de către poliție pentru presupusă încălcare a restricțiilor sanitare, notează Agerpres.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
18,24
Cer senin
Umiditate:55 %
Vint:2,57 m/s
Sat
14
Sun
14
Mon
17
Tue
20
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău