Premierul britanic: „Trimiterea de trupe nord-coreene în războiul din Ucraina reflectă disperarea Rusiei”

  • 19 Octombrie 19:10
Premierul britanic: „Trimiterea de trupe nord-coreene în războiul din Ucraina reflectă disperarea Rusiei”

Premierul britanic Keir Starmer a sugerat că potențiala implicare a forțelor militare nord-coreene în războiul Rusiei împotriva Ucrainei ar putea semnifica disperarea tot mai mare a Kremlinului, transmite Digi24.ro.

Acest lucru survine în contextul în care serviciile secrete ucrainene au raportat că 11.000 de soldați nord-coreeni sunt în curs de pregătire în Rusia și vor fi gata să lupte alături de forțele ruse până la 1 noiembrie, scrie sursa citată.

Această evoluție ar putea oferi Rusiei forță de muncă suplimentară și ar putea complica eforturile militare ale Ucrainei. De asemenea, ar putea tensiona relațiile internaționale, putând determina Coreea de Sud să sporească sprijinul pentru Ucraina și să impună noi sancțiuni.

Dacă acest lucru este adevărat, atunci, în opinia mea, arată nivelul de disperare”, a declarat Starmer, vorbind în cadrul unei conferințe de presă la Berlin.

El a subliniat că o astfel de mișcare ar apărea „mai mult ca un act de disperare decât orice altceva”.

Premierul britanic a afirmat, de asemenea, că Rusia se află într-o „poziție dificilă”, făcând referire la numărul mare de victime și la impactul asupra resurselor sale, menționând că războiul consumă 40% din bugetul său.

Analiștii serviciilor de informații estoniene consideră că implicarea Coreei de Nord nu ar modifica semnificativ situația de pe front.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
7,74
Nori împrăștiați
Umiditate:71 %
Vint:3,09 m/s
Sun
8
Mon
9
Tue
12
Wed
13
Thu
13
Arhivă Radio Chișinău