Premierul Benjamin Netanyahu speră ca România să își mute ambasada de la Tel Aviv la Ierusalim

  • 28 Aprilie 2018 09:21
Premierul Benjamin Netanyahu speră ca România să își mute ambasada de la Tel Aviv la Ierusalim

La Ierusalim, într-un comunicat al Biroului premierului israelian, se arată că Benjamin Netanyahu și-a exprimat speranța că și Bucureștiul va face un pas similar Statelor Unite, mutând cât mai repede posibil ambasada României de la Tel Aviv la Ierusalim.

Într-un comunicat al Biroului premierului israelian se arată că în această săptămână Benjamin Netanyahu s-a întâlnit cu premierul României, cu ministrul de Externe și președintele Camerei Deputaților.

Întrevederile reflectă relația particulară dintre cele două națiuni de mulți ani. Premierul israelian a discutat cu invitații săi despre modalitățile de întărire a relațiilor dintre cele două țări. Oameni de afaceri și investitori israelieni vor participa la o nouă reuniune comună a guvernelor României și Israelului.

Premierul Netanyahu a subliniat că Ierusalimul este capitala eternă a poporului evreu de 3000 de ani. Aici se află Parlamentul, Președinția, Guvernul și Tribunalul Suprem și este firesc ca ambasadele din Israel să fie la Ierusalim.

În comunicatul referitor la vizita oficială a delegației române în Israel, se arată că premierul Netanyahu a subliniat importanța deciziei istorice a președintelui Donald Trump de a muta ambasada Statelor Unite la Ierusalim foarte curând și și-a exprimat speranța că România va face un pas similar cât mai repede posibil, dând expresie prieteniei istorice dintre cele două țări, relatează Radio România Actualități.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograf cu Victor Buruiană
Meteo Chișinău
21,63
Cer senin
Umiditate:16 %
Vint:1,54 m/s
Sat
16
Sun
13
Mon
11
Tue
10
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău