Premierul Australiei, mesaj din Washington pentru SUA: Păstrați rolul de lider global

  • 25 Februarie 2018 15:58
Premierul Australiei, mesaj din Washington pentru SUA: Păstrați rolul de lider global

Premierul australian Malcolm Turnbull a făcut apel sâmbătă la Statele Unite să își mențină rolul de lider global și le-a cerut țărilor membre NATO să își respecte angajamentele de creștere a bugetelor militare, relatează dpa.

La o întâlnire cu guvernatori ai statelor americane la Washington, Turnbull a spus că leadership-ul american în perioada de după război “a permis cele mai mari explozii de creștere economică și progrese umane înregistrate vreodată în lume”.

“Unii uită că nimic din aceste lucruri nu ar fi fost posibil fără ancora de salvare a puterii strategice americane. În prezent, acest angajament este la fel de important ca și până acum”, a spus el.

Turnbull a precizat că poate “înțelege frustrarea multor americani” cauzată de faptul că multe state membre ale NATO nu și-au îndeplinit angajamentul de a spori cheltuielile pentru apărare la 2% din produsul intern brut până în 2020, adăugând că Australia este pe punctul să facă acest lucru.

Declarațiile vin la o zi după ce Turnbull a salutat leadership-ul global și reforma fiscală ale președintelui american Donald Trump, după discuții cu acesta la Casa Albă.

Sursa: CaleaEuropeana.ro

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal Chișinău
Meteo Chișinău
23,85
Cer senin
Umiditate:70 %
Vint:2,57 m/s
Tue
28
Wed
28
Thu
23
Fri
25
Sat
25
Arhivă Radio Chișinău