Premierii țărilor Grupului de la Visegrad, în reuniune extraordinară la Budapesta

  • 13 Iunie 2019 09:53
Premierii țărilor Grupului de la Visegrad, în reuniune extraordinară la Budapesta

Țările Grupului de la Visegrad vor organiza joi, 13 iunie, la Budapesta, o întâlnire extraordinară la nivel de prim-miniștri.

Scopul întâlnirii informale este armonizarea pozițiilor Cehiei, Poloniei, Ungariei și Slovaciei în privința candidaților care vor fi propuși pentru funcțiile de conducere din cadrul Uniunii Europene, menționează în ediția de miercuri ziarul praghez Lidové Noviny, citând surse bine informate, transmite agenția MTI.
 
"Premierii vor discuta despre candidații comuni pentru posturile-cheie ale UE. În primul rând trebuie discutată ocuparea funcțiilor de președinte al Comisiei Europene și de președinte al Consiliului European", mai scrie ziarul, care citează surse neprecizate.
 
"Grupul de la Visegrad vrea să meargă la summitul din săptămâna viitoare de la Bruxelles cu o poziție comună", mai precizează sursa amintită. Potrivit ziarului Lidové Noviny, întâlnirea informală extraordinară a fost inițiată la sfârșitul săptămânii trecute de premierul Cehiei, Andrej Babis.
 
După ce a participat la Conferința Globsec pe tema securității, care a avut loc la Bratislava, Andrej Babis a trimis câte un SMS partenerilor lui din Grupul de la Visegrad și au stabilit o întâlnire pentru joi, la Budapesta.
 
De această consultare este nevoie, deoarece europarlamentarii V4 sunt membri ai diferitelor grupuri politice din Parlamentul European, iar premierii Grupului de la Visegrad consideră că aceste țări trebuie să adopte o poziție unitară. “Grupul V4 va fi unitar, indiferent ce se va întâmpla la summitul UE”, a mai afirmat sursa citată de Lidové Noviny.
 
Sursa. RRA
Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
15,52
Cer senin
Umiditate:27 %
Vint:4,63 m/s
Mon
9
Tue
11
Wed
10
Thu
13
Fri
12
Arhivă Radio Chișinău