Premierele cinematografice din acest weekend

  • 07 Iunie 21:00
Premierele cinematografice din acest weekend

La aproape 30 de ani de la primul film din serie, Bad Boys încă se țin bine și asta se vede pe marele ecran, din acest weekend, în cel mai recent film din franciză. În ”Bad Boys – Ride or Die”, Will Smith și Martin Lawrence, băieții răi preferați ai lumii se întorc cu amestecul lor legendar de acțiune pe muchie de cuțit și comedie scandaloasă, dar de data asta cu o întorsătură: cei mai buni doi detectivi din Miami sunt acum pe fugă – ei sunt cei căutați! ”Băieți răi: Pe viață și pe moarte” este co-regizat de Adil El Arbi si Bilall Fallah și o aduce în prim plan și pe Vanessa Hudgens, transmite București FMl, preluat de Rador, transmite G4Media.

La cinema vedem și producția horror ”The Watchers”, cu Dakota Fanning, Georgina Campbell, Olwen Fouere si Alistair Brammer, relatează sursa. Mina este o artista de 28 de ani, care se rătăcește într-o uriașă pădure virgină din vestul Irlandei. După ce, într-un final, găsește adăpost, realizează că este blocată cu alți trei străini într-un loc în care sunt urmăriți și hărțuiți în fiecare noapte de creaturi misterioase. Nu pot fi văzute, dar ele văd totul.

Pe marele ecran se văd și două documentare. Primul dintre ele este ”Gardienii planetei”, regizat de Jean-Albert Lièvre și narat de Jean Dujardin. O balenă cu cocoașă eșuează pe un țărm îndepărtat. În timp ce luptă să-și salveze viața, descoperim povestea acestor creaturi extraordinare, locuitoare ale oceanelor lumii, cu abilități remarcabile și vieți sociale bogate. Whale Nation ne poartă într-o călătorie de descoperire a unor teritorii neexplorate și a societatății puțin cunoscute a balenelor, esențiale pentru
ecosistemul planetei noastre de mai bine de 50 de milioane de ani.

Al doilea documentar este ”Borromini și Bernini: Provocarea perfecțiunii”, în regia lui Giovanni Troilo, cu Jacopo Olmo Antinori, Antonio Lanni, Pierangelo Menci și Valeria Cavaliere. O călătorie în marea frumusețe a Romei baroce, când orașul era centrul artei occidentale și unde orice pictor, sculptor și arhitect ambițios trebuia să se afle. Aceasta este povestea celei mai faimoase rivalități artistice din toate timpurile, cea dintre Borromini și Bernini, dar și povestea rivalității lui Borromini cu el însuși.

La cinema vin și două producții românești. ”Mașa și cele 6ase umbre” este un film de actiune regizat de Ciprian Ioan Iacob, cu Maia Morgenstern, Vlad Baba, Maria Chirinciuc si Nicolae Pojoga. Mașa este o mercenară plătită de Mafia Gorda pentru a obține un stick cu informații ce ar putea duce la arestarea Mafiei. În demersul ei îl întâlnește pe Nick, un elev din Central Hight School, victimă a bullyingului. Acesta își propune să schimbe mentalitatea colegilor săi, deși este un copil timid. În ciuda acestui fapt, Nick se dovedește a fi cel mai curajos dintre colegii săi și trece de partea Mașei.

Și ”Noaptea lui Vlad” se vede la cinema. Este un film de acțiune în regia lui Ciprian Dumitrașcu, și în care îi întâlnim pe actorii Filip Alexandru Munteanu, George Burcea, Giulia Anghelescu, Monica Bîrlădeanu și Daniel Nuță. Supereroi adevărați prind viață pentru ca Vlad (Filip Alexandru Munteanu) să
descifreze un mister care îl poartă într-o călătorie prin 2000 de ani de istorie a românilor. Fiul muzeografei Raluca, “preferatul” paznicului Nea Bebe, Vlad are parte de o întâlnire magică: Alexandru Ioan Cuza se întrupează în galeria imersivă a eroilor românilor și-l poartă pe Vlad într-o călătorie în care băiatul îi descoperă pe Sfântul Andrei, Decebal, Dragoș, Iancu de Hunedoara, Vlad Țepeș, Ștefan cel Mare, Mihai Viteazul, Constantin Brâncoveanu, Regina Maria, în momente cheie care le-au marcat destinul.

La cinema mai avem și titlurile ”Prințesa și monstrul fermecat” si ”Thabo și cazul rinocerului”.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
22,18
Cer senin
Umiditate:83 %
Vint:3,09 m/s
Thu
23
Fri
22
Sat
25
Sun
28
Mon
29
Arhivă Radio Chișinău