Premiere auto ale Salonului de la Detroit

  • 14 Ianuarie 2015 10:40
Premiere auto ale Salonului de la Detroit

Pasionații de autoturisme și-au dat întâlnire în Statele Unite, la Detroit. Este primul eveniment major de profil al anului 2015.

Evenimentul are lor într-un moment în care piața auto americană cunoaște o revenire notabilă și, odată cu ea, și cifrele de afaceri ale constructorilor naționali. Anii de criză par a fi de domeniul trecutului. În acest context mașinile de mici dimensiuni și berlinele, care începuseră să câștige teren și dincolo de ocean, par a cădea în dizgrație în favoarea modelelor 4×4 de oraș, mult mai scumpe și mult mai gurmande. Dar, nu-i așa, ce mai contează dacă recesiunea nu mai bate la ușă, iar benzina se ieftinește de la o zi la alta, iar cifrele sunt cifre. Anul trecut americanii au cumpărat 16,5 milioane de vehicule, cu aproape 6% mai mult decât în 2013, apropiindu-se foarte mult de vânzările anilor dinainte de criza economică, notează Rador.

Ford prezintă noul model GT, o mașină super sportivă construită din materiale  compozite, cu scaunele pasagerilor modelate din fibră de carbon. O herghelie de 600 de cai putere se ascunde sub capotă. Volkswagen propune noul său concept SUV denumit Cross Coupe GTE, cu care speră să se impună pe acest segment al pieței americane. Sistemul de propulsie este hibrid, atât electric, cât și cu carburant convențional. Dacă germanii visează la cucerirea pieței americane, General Motors vrea să debarce în Europa, iar Buick Cascada este vârful de lance.

Este primul Buick decapotabil din  ultimii 25 de ani: o mașină de lux, cu patru locuri, dar nu foarte scumpă – spun constructorii. Un model care a acaparat atenția publicului și a reprezentanților media din întreaga lume este noua Honda NSX, un alt bolid dotat cu un sistem de propulsie de 550-600 de cai putere. Este vorba despre un motor biturbo V6 cuplat la un sistem de propulsie hibrid. Mercedes a adus la Detroit noul SUV GLE, combinație dintre GL și clasa E și rivalul principal pentru BMW X6. Dar nu este singura surpriză pregătită de Mercedes. În competiție a intrat și a doua generație a SUV-ului german Porsche Cayenne, care are din nou versiunea de top turbo S. Alte noutăți: Jaguar F-Pace, primul SUV al companiei britanice, conceptul Infiniti Q60, Lexus GS F, Volvo S60 Cross Country și Audi Q3 facelif.

Pe aceste, și multe altele, le puteți admira și analiza pe site-urile de specialitate sau pe viu, dacă vă grăbiți, chiar la Detroit, până pe 25 ianuarie. În sfârșit, să nu uit, circa 60 de jurnaliști auto din SUA și Canada au ales Golf-ul 7 și Ford F-150 Pickup drept mașinile anului în Statele Unite.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
23,29
Nori împrăștiați
Umiditate:52 %
Vint:3,6 m/s
Thu
17
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău